29/4/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου
29/04/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα το απόγευμα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.


Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση στους δημοσιογράφους:

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης της Κυβέρνησης να παραχωρήσει οικόπεδα ως αντιστάθμισμα στους δικαιούχους εκτοπισθέντες που διαμένουν σε τουρκοκυπριακές κατοικίες ή σε εκτοπισθέντες που οι κατοικίες όπου διαμένουν βρίσκονται μερικά ή συνολικά σε τουρκοκυπριακές ιδιοκτησίες που δεν έχουν απαλλοτριωθεί και οι οποίοι δεν θα πάρουν τίτλο ιδιοκτησίας και ως αντιστάθμισμα θα πάρουν οικόπεδο, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον διαχωρισμό 121 οικοπέδων στην κοινότητα Κιβισίλι και 45 οικοπέδων στην κοινότητα Μαμώνια. Αυτός ο διαχωρισμός οικοπέδων είναι συνέχεια διαχωρισμού οικοπέδων που έγινε σε άλλες επαρχίες».

Ακολούθως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής:

«Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Χάρη Γεωργιάδη για την πώληση του χρυσού στην οποία αναφέρει ότι μετά από προσεκτικό διάβασμα του πρακτικού που χθες αποκαλύφθηκε για απόφαση που πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας για πώληση του χρυσού τον Νοέμβριο του 2007, και που κατέληξε ο ΔΗΣΥ ύστερα από προσκετικό διάβασμα ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δεν ήθελε να πωληθεί ο χρυσός, δηλώνω ότι ο ΔΗΣΥ ξεπερνά τον εαυτό του και πραγματικά αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν ανταγωνιστή στη διαστρέβλωση. Το πρακτικό λέει ευθαρσώς ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας πρότεινε την πώληση του χρυσού και βάσει αυτής της πρότασης το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας είχε πάρει απόφαση να πωληθεί μέρος των αποθεμάτων χρυσού μέχρι και 50%. Δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ έχει αποφασίσει να διαστρεβλώσει μέχρι και ένα πρακτικό που πολύ ξεκάθαρα λέει για την απόφαση κα τη στάση όλων περιλαμβανομένου και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Από τη στιγμή που ο ΔΗΣΥ έχει φτάσει να κατηγορεί το κυπριακό κράτος ότι αλλοιώνει τάχα αριθμούς της οικονομίας για να ξεγελάσει την ΕΕ, όλα πλέον μπορούμε να τα περιμένουμε από μέρους του ΔΗΣΥ. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε είναι ότι αυτή η συμπεριφορά του ΔΗΣΥ ζημιώνει τόσο την κυπριακή οικονομία όσο και την αξιοπιστία του κράτους μας στην Ευρώπη και διεθνώς».