26/4/11


Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την Ακολουθία της Αναστάσεως


26/04/2011





Το Κυπριακό θα λυθεί, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας απευθύνοντας μήνυμα προς τους πιστούς το βράδυ του Σαββάτου μετά την Ακολουθία της Ανάστασης, σημειώνοντας ότι η ειρήνη στην περιοχή θα αρχίσει να υλοποιείται από την Κύπρο.

Απευθυνόμενος προς τους πιστούς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Κελλάκι, όπου παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Η Ανάσταση φέρνει ζωοδόχα μηνύματα, φέρνει το μήνυμα του θριάμβου της ζωής επί του θανάτου, της αγάπης για τη ζωή, της ειρήνης επί του πολέμου. Θέλω να πιστεύω ότι απόψε δεν ήρθαμε εδώ ένεκα παράδοσης απλώς, αλλά ότι θα προχωρήσουμε και θα έχουμε μαζί μας ολόχρονα τα μηνύματα της Ανάστασης: Ειρήνη, αγάπη και ενότητα σε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να σημάνει και η Ανάσταση για τον τόπο μας, να θριαμβεύσει η ειρήνη και στον τόπο μας, να επανενωθεί το νησί και να δικαιωθούν οι θυσίες των νεκρών μας, να δικαιωθούν οι αγνοούμενοί μας, οι εγκλωβισμένοι μας και ο λαός ολόκληρος που υπομένει και υποφέρει τόσα πολλά χρόνια».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ακόμη ότι επέλεξε το χωριό Κελλάκι για να παρακολουθήσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και αναφέρθηκε στους σεμνούς ιερείς του χωριού.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Απευθύνω προς όλους μήνυμα αγάπης και σεβασμού. Το Κυπριακό θα λυθεί παρά το ότι η περιοχή μας καίγεται. Εύχομαι, ελπίζω και πιστεύω ότι η ειρήνη στην περιοχή θα αρχίσει να υλοποιείται από αυτόν εδώ τον ιερό τόπο, την Κύπρο μας».