7/4/11

Ο Υπουργός Υγείας προσφώνησε ημερίδα με θέμα « Μητρικός θηλασμός και επαγγελματίες υγείας» 07/04/2011

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το θέμα της υιοθέτησης από το Υπουργείο Υγείας Εθνικής Στρατηγικής για τον μητρικό θηλασμό. Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης, στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών σε συνεργασία με τον Τομέα Κοινοτικής Νοσηλευτικής με θέμα «Μητρικός θηλασμός και επαγγελματίες υγείας».



Ο ρόλος του Υπουργείου Υγείας, τόνισε ο κ. Υπουργός, δεν πρέπει να περιορίζεται στη διαχείριση των νοσοκομείων. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει κατά κύριο λόγο να εφαρμόζει στρατηγικές, προγράμματα πρόληψης και να εκπονεί έρευνες που θα έχουν ως στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Ο δρ Πατσαλίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία για διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής ημερίδας, η οποία, είπε, έχει ως στόχο να αναδείξει ένα θέμα που κατά γενική ομολογία δεν είναι προβεβλημένο. Τόνισε δε, πως αν οι άνθρωποι της υγείας κατανοήσουν τα πολλά οφέλη και τη σημασία του μητρικού θηλασμού, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σωστή ενημέρωση των γυναικών.