4/4/11

Xαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας ΄Ελσης Χριστόφια στη φιλανθρωπική επίδειξη μόδας της Φάνης Ξενοφώντος, στη Λευκωσία
04/04/2011
Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.



Με χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση της φίλης Φάνης Ξενοφώντος να θέσω υπό τη αιγίδα μου τη σημερινή φιλανθρωπική εκδήλωση, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθούν για τη στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις «Κάνε Μια Ευχή». Την ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον της καθώς και για την προθυμία της να συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύνδεσμος «Κάνε μια Ευχή» τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια.

Συγχαίρω το Σύνδεσμο για τη συνεπή παρουσία και ανεκτίμητη προσφορά του προς τα παιδιά με καρκίνο. Σκοπός της ίδρυσης του Συνδέσμου ήταν η παροχή κάθε δυνατής στήριξης προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους, η προώθηση, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν και η ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού. Ο αγώνας είναι συνεχής και οι ανάγκες πολλές. Το έργο που ο Σύνδεσμος έχει αναλάβει είναι δύσκολο και με μεγάλο οικονομικό κόστος. Με την παρουσία σας συμβάλλετε στην ενίσχυση αυτού του σημαντικού έργου. Βοηθάτε στην πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που υποφέρει από τον καρκίνο. Ενισχύετε την προσπάθεια του Συνδέσμου για την ανακούφιση, οικονομική και ψυχολογική, των καρκινοπαθών παιδιών και των οικογενειών τους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο καρκίνος είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να κτυπήσει τον κάθε άνθρωπο, ακόμα και τα μικρά παιδιά. Ο καρκίνος, ως ιατρικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα, δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας αλλά είναι πλέον υπόθεση που αφορά όλους μας. Η στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο των ατόμων που υποφέρουν από την ασθένεια αυτή είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εμάς. Μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Μπορούμε να ενισχύσουμε τον αγώνα κατά του καρκίνου. Ο Σύνδεσμος «Κάνε μια Ευχή» Κύπρου μπορεί να πετύχει τους στόχους του εάν όλοι εμείς σταθούμε συμπαραστάτες στον αγώνα του.

Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο είναι πράγματι μια υπόθεση καρδιάς. Είναι αυθόρμητη, χωρίς σκέψη και χωρίς υπολογισμό. Είναι η κινητήρια δύναμη των κοινωνιών στην ομαδική υπέρβαση των προβλημάτων. Η Κυβέρνηση στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στο έργο της για βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών.

Η ανάπτυξη του τομέα της υγείας και η παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών είναι άμεσα συνδεδεμένη με το συνολικό πνεύμα της φιλολαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Αυτό γιατί ο τομέας της υγείας αποτελεί αναμφίβολα τον πιο σίγουρο δείκτη για το επίπεδο παρουσίας ή απουσίας κοινωνικών ευαισθησιών μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του κοινωνικού κράτους.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη σχεδιάστρια Φάνη Ξενοφώντος για τις υπέροχες δημιουργίες της. Η Φάνη έχει καθιερωθεί στον χώρο της μόδας εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα μας και διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να καταστεί μια από τις καλύτερες σχεδιάστριες μόδας στην Ευρώπη. Μια δυναμική επαγγελματίας με εξαίρετο χαρακτήρα και ιδιαίτερες ευαισθησίες. Της εύχομαι να είναι καλά, να δημιουργεί και να προσφέρει με τον ίδιο ζήλο πάντα.

Ολοκληρώνοντας, ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των παιδιών, των οικογενειών τους και όχι μόνο, όλες τις εταιρείες και χορηγούς που στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς στήριξαν τη σημερινή εκδήλωση καθώς και όλους εσάς που με την παρουσία σας συμβάλλετε στην επιτυχία της.