4/2/11

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέλαβε την Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για το έτος 2009
04/02/2011





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας δρα Ανδρέα Κ. Σπυριδάκη ο οποίος του επέδωσε την Ετήσια Έκθεση της Αρχής για το έτος 2009.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής συγχάρηκε τον κ. Σπυριδάκη για το εξαίρετο έργο το οποίο επιτελεί η Αρχή. Ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στο έργο του Γιαννάκη Αγαπίου στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και είπε ότι με πολλή αγάπη και πολλή ζέση έβαλε τη σφραγίδα του σε ό,τι αφορά στο έργο της Αρχής, βοήθησε με την εμπειρία της γνώσης του στο να διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο και μέσα από τις παρεμβάσεις του φρόντισε να δώσει μια άλλη διάσταση σε ό,τι αφορά την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης: «Αυτή η έκθεση έχει τη σφραγίδα του Γιαννάκη Αγαπίου. Με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον θα την διαβάσουμε και θα την αναλύσουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από πλευράς της η Βουλή των Αντιπροσώπων, με όποιους τρόπους μπορεί, θα είναι συμβλητική στις ευρύτερες προσπάθειες για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτό το πλαίσιο, έτσι που τα ανθρώπινα δικαιώματα να διασφαλιστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό και χωρίς να εμποδίζεται η αποτελεσματική λειτουργία της Αστυνομίας για αντιμετώπιση της διαφθοράς και του εγκλήματος. Όπως τον Δεκέμβριο, που ως Βουλή των Αντιπροσώπων περάσαμε μια τροπολογία που ήταν ενισχυτική στις ευρύτερες προσπάθειες, έτσι και τώρα είμαστε ανοικτοί στις εισηγήσεις και στις προτάσεις σας ώστε πραγματικά να δώσουμε το αναγκαίο και εκσυγχρονισμένο υπόβαθρο που να μπορέσει να σας βοηθήσει να επιτελέσετε ακόμη καλύτερα το έργο σας. Η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών είναι στην διάθεση σας κι όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα μέσα από την συνεργασία είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».
Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε επίσης όποιες παρατηρήσεις και εισηγήσεις έχει η Βουλή των Αντιπροσώπων θα τις μοιραστεί με την Αρχή, στα πλαίσια ενός ειλικρινούς και ορθολογιστικού διαλόγου.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας δρ Σπυριδάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ετήσια Έκθεση της Αρχής για το 2009 συντάχθηκε από τον Γιαννάκη Αγαπίου ο οποίος, σημείωσε, συνέβαλε ουσιαστικά στην ανέλιξη της Αρχής. Η Αρχή, τόνισε, με πολλή φειδώ και προσοχή προχωρεί σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των υποθέσεων των οποίων έχει επιληφθεί μέσα στο 2009. «Είμαστε βέβαιοι και σίγουροι ότι θα έχουμε την συμπαράσταση της Βουλής ώστε η Αρχή να μπορεί να επιτελέσει το έργο της σε καλή και αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία», κατέληξε ο δρ Σπυριδάκης.