4/2/11

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρακολούθησε παρουσίαση της διαδικασίας ψηφιοποίησης εκδόσεων της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Αντιπροσώπων
04/02/2011





Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριος Καρογιάν παρακολούθησε σήμερα παρουσίαση της διαδικασίας ψηφιοποίησης των εκδόσεων που υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Επικοινωνίας κ. Ανδρέα Χειμωνίδη.

Ακολούθως, ο κ. Καρογιάν συγχάρηκε τον κ. Χειμωνίδη και τους συνεργάτες του γιατί, όπως είπε, η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθετεί νέες τεχνολογίες και η Υπηρεσία Επικοινωνίας της Βουλής αρχίζει να εξοπλίζεται πάνω σε μια συστηματική βάση και να δίνει έτσι στη Βουλή μεγάλες δυνατότητες. «Είναι γεγονός ότι όταν ανέλαβα την Προεδρία της Βουλής είχα θέσει ως προτεραιότητά μου τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Βουλής και ιδιαίτερα την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών. Είναι απαραίτητο μια Βουλή των Αντιπροσώπων στη νέα εποχή να μπορεί με τις νέες τεχνολογίες να υλοποιεί τους στόχους και να εφαρμόζει τις πολιτικές της», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων διαθέτει βιβλία που αποτελούν ιστορία και σημείωσε ότι η διαφύλαξη και η παραχώρηση τους στους επιστήμονες και στους ερευνητές είναι υψίστης σημασίας. Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με αυτόν τον τρόπο και με άλλα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί, η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα υστερεί από τα κοινοβούλια άλλων χωρών.

Από πλευράς του, ο κ. Χειμωνίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εξοπλισμός για ψηφιοποίηση των βιβλίων και των εγγράφων που χρησιμοποιεί τώρα η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι τελευταίας τεχνολογίας. Η ανάγκη για ψηφιοποίηση, σημείωσε, ξεκίνησε από το γεγονός ότι υπάρχουν βιβλία και έγγραφα ανεκτίμητης αξίας τα οποία λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ερευνητές και τους φοιτητές που επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, ενώ μέσω της διαδικασίας ψηφιοποίησης τα έγγραφα και τα βιβλία αυτά μπορούν να τεθούν στη διάθεση όλου του κόσμου.