23/1/11

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

23/01/2011
Μετά την ενδελεχή και σε βάθος ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου κατά τη διάρκειατης τελευταίας συνεδρίας του, δεν τέθηκε θέμα μετάβασης στη Γενεύη από κανένα από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένων και αυτών που προβάλλουν σήμερα το θέμα εκ των υστέρων. Είναι αλήθεια ότι, λόγω του περιεχομένου και της υφής της συνάντησης, τέτοιο θέμα δεν ετέθη ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.



Η εκ των υστέρων τοποθέτηση με επίκεντρο αυτό το θέμα, με ειρωνικές επικοινωνιακές ατάκες δεν εξυπηρετούν κανένα χρήσιμο σκοπό εκτός από κομματικές στρατηγικές που καμιά σχέση δεν έχουν με τη συνάντηση της Γενεύης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Γενεύη συνοδευόμενος από τη διαπραγματευτική του ομάδα. Σε ό,τι αφορά στην πρόταση περί διεύρυνσης των συνομιλιών και μετατροπής τους σε τετραμερείς ή πενταμερείς, που κατ΄ επανάληψη ετέθη από τον ηγέτη του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη, ηγέρθη πάλι από τον ίδιο και στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου χωρίς να τύχει υποστήριξης και πάλι, από κανέναν.

Στη Γενεύη η δική μας πλευρά θα εμμείνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καθορίζουν τους όρους εντολής του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και προβλέπουν για κυπριακής ιδιοκτησίας και καθοδήγησης διαδικασίες χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλύσει και πάλι την άποψή μας για τον χρόνο και το περιεχόμενο διεθνούς διάσκεψης, η οποία να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά την έκκλησή του όπως επιδειχθεί από όλους πνεύμα αυτοσυγκράτησης, νηφαλιότητας και υπευθυνότητας ενόψει της συνάντησης στη Γενεύη.