22/1/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στον Διαγωνισμό Καλύτερου Κοκτέιλ από αυθεντικά κυπριακά ποτά και προϊόντα, στον Κόρνο
22/01/2011







Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα στον διαγωνισμό που διοργανώνει το Αρχοντικό Παπαδοπούλου και η Κυπριακή Ένωση Μπάρτεντερ για την ανάδειξη του καλύτερου κυπριακού κοκτέιλ από αυθεντικά κυπριακά ποτά και προϊόντα.

Ως διαγωνισμός που αποσκοπεί στην αναβάθμιση και προβολή του κυπριακού ποτού, καθώς και στη δημιουργία καινούργιων και μεθυστικών κοκτέιλς από κυπριακά ποτά και μόνο, θεωρώ ότι η καθιέρωσή του μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειές μας για ανάδειξη των κυπριακών προϊόντων.

Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ το Αρχοντικό Παπαδοπούλου και την Κυπριακή Ένωση Μπάρτεντερ για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν τον διαγωνισμό αυτό σε ένα χώρο που αναδεικνύει την παράδοση και τον πολιτισμό του νησιού μας. Εύχομαι όπως η σημερινή διοργάνωση αποτελέσει την απαρχή μιας σειράς εκδηλώσεων και διαγωνισμών. Η ιδέα αναπαλαίωσης του παλιού Αρχοντικού Παπαδοπούλου και η μεταμόρφωσή του σε εστιατόριο, καφενείο, μπαρ, βιβλιοθήκη και αγγειοπλαστείο, με απώτερο στόχο την αναβίωση και διατήρηση της αυθεντικότητας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αξίζει συγχαρητήρια και το Υπουργείο θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή με κάθε δυνατό τρόπο.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους διαγωνιζομένους για τη συμμετοχή και τη συνεισφορά τους στην προβολή των κυπριακών ποτών και παραδοσιακών προϊόντων και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία.