28/1/11

Ο Υπουργός Εμπορίου παρέδωσε στον Υπουργό Άμυνας το σύστημα φωτοβολταϊκών του στρατοπέδου «Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου», στην Κλήρου
28/01/2011





Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης παρέδωσε σήμερα στον Υπουργό Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα το φωτοβολταϊκό σύστημα δυναμικότητας 40 KW που εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου», στην Κλήρου. Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας κ. Χρίστος Μαληκκίδης και ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού κ. Γιώργος Γεωργίου.

Το εν λόγω σύστημα εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο έργου που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κυπριακή Δημοκρατία και που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 65 δημόσια κτήρια, σχολεία και στρατόπεδα, συνολικής δυναμικότητας 1.100 KW. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των €5 εκ. και ανάδοχός του είναι η κοινοπραξία των εταιρειών Conergy Ltd Κύπρου και Cοnergy Ltd Ελλάδος. Οι 65 εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2010.

To φωτοβολταϊκό σύστημα που εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου» στην Κλήρου αναμένεται να παράγει περίπου 60 χιλιάδες KWh ετησίως, που αντιστοιχούν σε περίπου 8% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρισμού του στρατοπέδου, ενώ παράλληλα θα αποφεύγεται η εκπομπή 56 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.