16/1/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην εορταστική εκδήλωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου
16/01/2011





Την ευχή όπως εντός του 2011 εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό που να ικανοποιεί τα βασικά συμφέροντα των Κυπρίων και μόνο των Κυπρίων ώστε να απαλλαγούμε από την ξένη κατοχή και τον εποικισμό και να επανενώσουμε την πατρίδα μας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.

Μιλώντας χθες βράδυ στην εορταστική εκδήλωση της ΄Ενωσης Συνακτών Κύπρου (ΕΣΚ) στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της ΕΣΚ κ. Αντώνη Μακρίδη για την εκλογή του, εξήρε το έργο και την προσφορά του πρώην Προέδρου της ΕΣΚ κ. Ανδρέα Καννάουρου.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι διάγουμε «κρίση θεσμών και αξιών σε παγκόσμια κλίμακα η οποία, δυστυχώς, κτυπά και τον τόπο μας. Και χρειάζεται μια συμμαχία μεταξύ των ανθρώπων που ασκούν το λειτούργημα του πολιτικού, που ασκούν πολιτική, και των δημοσιογράφων που ασκούν πολιτική».

«Ψάξτε την αλήθεια. Μην κατασκευάζετε την αλήθεια γιατί η κατασκευασμένη αλήθεια είναι πάντοτε κάλπικη. Αντιδράστε», προέτρεψε ο Πρόεδρος Χριστόφιας καλώντας τον δημοσιογραφικό κόσμο να λειτουργήσει ως «ελεύθερα πνεύματα και ως πραγματικοί δημοσιογράφοι», ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος δεν φέρει παράπονο για τις επιθέσεις που δέχεται αφού «αυτό σημαίνει δημοκρατία».

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της δημοκρατίας το ένα χέρι πρέπει να νίψει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο, διότι, στο τέλος, ‘καβουρδιζόμαστε’ όλοι στο ίδιο καζάνι της κατοχής, στο ίδιο καζάνι της κρίσης είτε αυτή είναι οικονομική είτε κρίση ηθικών και άλλων αξιών στον τόπο μας».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε «αυτόν τον χρόνο, στα πλαίσια της λογικής και χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες, να εξευρεθεί μια λύση η οποία να ικανοποιεί τα βασικά συμφέροντα των Κυπρίων και μόνο των Κυπρίων αρκούντως, ούτως ώστε να απαλλαγούμε από την ξένη κατοχή και τον εποικισμό και να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Επαναλαμβάνω, καιγόμαστε στο ίδιο καζάνι και για να μην καούμε μια και καλή χρειάζεται να δώσουμε όλοι το χέρι μας».

Αφού ευχήθηκε κάθε καλό στον δημοσιογραφικό κόσμο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε τη φιλική σχέση που έχει με τους δημοσιογράφους «ανεξαρτήτως των αντιπαραθέσεων», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «από μένα υπάρχει όλη η καλή θέληση αυτή η σχέση να συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Τέλος, ευχήθηκε στην ΕΣΚ κάθε καλό και πρόσθεσε ότι «οι καιροί είναι δύσκολοι, πράγματι, και κρίσιμοι. ΄Εχω ακούσει αυτά που είπε ο φίλος Αντώνης Μακρίδης και για απολύσεις δημοσιογράφων. Είμαι στη διάθεση σας να κουβεντιάσουμε πώς και τι μπορεί να γίνει και σε αυτό τον τομέα», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.