16/1/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα της Αστυνομίας Κύπρου
16/01/2011





Η μάχη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρις ότου η κατοχική δύναμη πάει σπίτι της, μέχρις ότου η Αϊσιέ να πάει στο σπίτι της και τερματιστεί και ο εποικισμός και έτσι να χαρούμε μαζί μια επανενωμένη πατρίδα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια λύση.

Μιλώντας χθες βράδυ στην εκδήλωση για τη Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα της Αστυνομίας Κύπρου στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απευθυνόμενος στα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης είπε ότι η δική του «τοποθέτηση για την Αστυνομία είναι θετική. Την έχω κάνει πολύ πρόσφατα κάπως εκτεταμένα όταν εγκαινιάζαμε τον νέο Αστυνομικό και Πυροσβεστικό Σταθμό στην Πόλη Χρυσοχούς». Κάλεσε εξάλλου τα μέλη της Αστυνομίας να συνεχίσουν τις επιτυχίες και να βλέπουν μπροστά, διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις.


Πρόσθεσε ότι «πρέπει να εργαστούμε ώστε να αναστηλώσουμε το κύρος της Αστυνομίας, των μελών της, ώστε ο πολίτης να νιώθει ότι η Αστυνομία είναι εκεί όχι ως δύναμη καταστολής, αλλά ως δύναμη προστασίας του πολίτη. Βεβαίως είναι μοιραίο εκεί που χρειάζεται να υπάρχει και καταστολή. Και υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζεται η καταστολή, είτε βία στα γήπεδα λέγεται, είτε νέες φασιστικές εκφάνσεις λέγονται με κουκούλες και με ρόπαλα, και όλα όσα είναι ντροπή για την κοινωνία μας».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε τα μέλη της Αστυνομίας ότι «αυτή η Κυβέρνηση είναι δίπλα σας και εγώ προσωπικά είμαι απόλυτα δίπλα σας. Είμαι και λίγο απαιτητικός, και αυτό επίσημα το γνωρίζετε, αλλά μαζί χέρι-χέρι έχουμε καθήκον να δώσουμε το καλύτερο δυνατό μήνυμα για την Αστυνομία και τον ρόλο της τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Υπάρχουν επιτυχίες και σας συγχαίρω γι’ αυτές. Εγκύψετε και στις αδυναμίες. Και νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Απευθυνόμενος στα μέλη της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε όπως «τούτος ο χρόνος να είναι και χρόνος αλλαγής καθηκόντων τους», αφού όταν επανενωθεί η χώρα μας «τα καθήκοντά σας θα πολλαπλασιαστούν και θα αναδιαρθρωθούν. Δεν θα σας πω ότι είμαστε πολύ κοντά διότι δεν είμαστε, όμως, η μάχη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους ώστε η κατοχική δύναμη να πάει σπίτι της.

Η Αϊσιέ να πάει στο σπίτι της, να τερματιστεί και ο εποικισμός και να χαρούμε μαζί μια επανενωμένη πατρίδα. Αν πετύχουμε αυτό τον στόχο τότε τα καθήκοντα για όλους μας θα πολλαπλασιαστούν τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα και δυσκολίες. Το Αστυνομικό Σώμα και οι Κυβερνήσεις είναι εδώ για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.