15/1/11

Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ. NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρος Ανδρέα Δημητρίου στην εκδήλωση της Ένωσης Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά», στην Ανθούπολη
15/01/2011





Να μη μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.

Χαιρετίζω με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την πολιτιστική και παραδοσιακή ποντιακή βραδιά που διοργανώνει απόψε η Ένωση Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Ποντίων της Κύπρου «Παναγία Σουμελά», με αφορμή το μεγάλο ιστορικό και θρησκευτικό γεγονός της Θείας Πατριαρχικής Λειτουργίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στις 15 Αυγούστου 2010. Επιδίωξη της Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι να ενθαρρύνει αυτές τις προσπάθειες, που παρέχουν ευκαιρίες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Καταρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την Ένωση Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Ποντίων της Κύπρου «Παναγία Σουμελά» και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Χρίστο Ορφανίδη για τη διοργάνωση της όμορφης αυτής βραδιάς.

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή συμβολίζουν την αποφασιστικότητα των Ποντίων να συνεχίσουν να ζουν και να προσφέρουν στον τόπο μας, προσαρμοζόμενοι ομαλά και με ενεργό συμμετοχή στη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία, μεταφέροντας τα δικά τους στοιχεία παράδοσης και εθίμων. Συμβολίζουν την αξιόλογη δράση τους για τη διατήρηση και προαγωγή του πολιτιστικού τους χαρακτήρα με όλες του τις ιδιαιτερότητες. Άλλωστε, η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί σημαντικότατο κεφάλαιο για την κοινωνική ευημερία, αλλά και μορφή ανταπόκρισης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Συγχαίρω θερμά τα μέλη της Ένωσης για την εξαίρετη δουλειά τους και εύχομαι καλή συνέχεια στο αξιέπαινο έργο τους.