6/4/10

Πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

Πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη ΧριστόφιαΗμέρα Ανάστασης σήμερα. Ημέρα αγάπης, ειρήνης και συναδέλφωσης. Την αγάπη και την εκτίμησή μου απευθύνω προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους. Μήνυμα αγάπης και στήριξης απευθύνω προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.



Όλους όσοι έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη θαλπωρή της πολιτείας. Μήνυμα αγάπης και εκτίμησης απευθύνω και προς όλους τους μετανάστες που εργάζονται στην Κύπρο μακριά από τις χώρες τους, αρκετοί μακριά από τις οικογένειές τους, για ένα κομμάτι ψωμί. Ιδιαίτερο χαιρετισμό αγάπης και αναγνώρισης απευθύνω στα στρατευμένα παιδιά μας που αφιερώνουν τα καλύτερα χρόνια της νιότης τους στην υπηρεσία της πατρίδας και του λαού μας.

Τους διαβεβαιώνω ότι η Κυβέρνησή μας θα συνεχίσει να βελτιώνει, παρά τις δυσκολίες, την αμυντική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι να πετύχουμε λύση και σταθερή ειρήνη για όλους τους κατοίκους της χώρας μας. Διαβεβαιώνω, επίσης, ότι η Κυβέρνησή μας εργάζεται εντατικά για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους πρόνοιας και για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ικανοποίηση των εύλογων αναγκών των πολιτών.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που δημιούργησε και στη χώρα μας πολλά προβλήματα. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κρίσης, αλλά και για την επίλυση χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας μας, εργαζόμαστε μεθοδικά και με σχεδιασμό. Με διάλογο και με συλλογική προσπάθεια της Κυβέρνησης, των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων, την οποία εμείς επιδιώκουμε, είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να πάρουμε την Κύπρο μας ακόμα πιο μπροστά. -4.4.2010