22/12/10

Μήνυμα του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Μήνυμα του Υπουργού Άμυνας κ. Κώστα Παπακώστα με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
22/12/2010





Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Έφεδροι, Εθνοφύλακες, Πολιτικό Προσωπικό, γυναίκες και άνδρες του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.

Γιορτάζοντας τη γέννηση του Θεανθρώπου και καλωσορίζοντας το νέο έτος, επιθυμώ να απευθύνω στην καθεμιά και στον καθένα από εσάς ξεχωριστά εγκάρδιο χαιρετισμό και τις θερμότερες μου ευχές για υγεία, πρόοδο και ευημερία. Ειδικά αυτές τις γιορτινές ημέρες, το μήνυμα της αλληλεγγύης γίνεται ακόμη πιο ισχυρό.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, σας ευχαριστώ για την προσφορά σας και σας διαβεβαιώνω, για μια ακόμη φορά, ότι βασική μας προτεραιότητα και καθημερινή μας φροντίδα είναι να διαμορφώσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να επιτελείτε την αποστολή σας με υψηλό φρόνιμα και ευθύνη. Σε αυτό το έργο που επιτελείτε, στεκόμαστε αρωγοί για να το ενισχύσουμε, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο και πιο ανθρώπινο.

Είμαι βέβαιος ότι έχετε πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι στα χέρια σας έχετε την ασφάλεια του τόπου μας που για 36 χρόνια υποφέρει από την παράνομη τουρκική κατοχή, τον εποικισμό, την προσφυγοποίηση, τους χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους και τα τόσα άλλα δεινά που επέφερε το δίδυμο έγκλημα του 1974. Οφείλουμε, όμως, να έχουμε και συνείδηση του γεγονότος ότι ο κυπριακός λαός καταβάλλει το κόστος του εξοπλισμού και της λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς από το υστέρημά του.

Το 2011 αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση καθώς και πρόσκληση για όλους εμάς, επειδή οι προσδοκίες του λαού μας είναι μεγάλες γι’ αυτό και οι ευθύνες μας καθίστανται ακόμα μεγαλύτερες. Ας συνεργαστούμε για να επιτύχουμε σε όλα όσα έχουμε ξεκινήσει, ως Κυβέρνηση, ως λαός, για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, δικαίου με επίκεντρο της τον άνθρωπο. Το 2011 ας είναι έτος – ορόσημο, έτος τολμηρών και δίκαιων αποφάσεων.

Το 2010 κλείνει και υποδέχεται μια νέα χρονιά. Ας την υποδεχθούμε με αισιοδοξία και ελπίδα και με την προσμονή αλλά και την πεποίθηση ότι θα είναι μια χρονιά καλύτερη για όλους μας.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας είναι διαφορετικά για να θερμάνουμε τις ψυχές μας, τις ανθρώπινες μας σχέσεις, τον σεβασμό στους συνανθρώπους μας. Επειδή την πόρτα για το μέλλον θα την ανοίξουμε εμείς οι ίδιοι, με τις δικές μας ικανότητες, τις δικές μας δυνάμεις, τη δική μας αποφασιστικότητα και τις δικές μας πράξεις.

Το 2011 ας είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής, δημιουργίας, προσωπικής και οικογενειακής επιτυχίας και ευτυχίας για όλους μας.

Χρόνια Πολλά.