15/12/10

Δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Alexander Downer

Δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Alexander Downer μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών
15/12/2010





Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς ΄Ερογλου στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Alexander Downer δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη συνάντηση επιτεύχθηκε περαιτέρω πρόοδος στο θέμα της οικονομίας. Πρόσθεσε επίσης ότι οι ηγέτες αντάλλαξαν περαιτέρω απόψεις για το θέμα της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον νομίζει ότι μ’ αυτόν τον ρυθμό των συνομιλιών οι ηγέτες θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Downer είπε: «Μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και νομίζω ότι πρέπει να ειπωθεί πως από την επιτυχή συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου οι ηγέτες καταβάλλουν μια μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι η εργασία γίνεται καλά και ότι μπορούν να επιτευχθούν συγκλίσεις στα κύρια ζητήματα μέχρι τις 26 Ιανουαρίου που θα γίνει η συνάντηση στη Γενεύη».