23/12/10

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 23/12/2010

23/12/2010
Η Κυπριακή Κυβέρνηση καταδικάζει τα απαράδεκτα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την τουρκική ομάδα Πινάρ Καρσίγιακα. Τα επεισόδια καταδικάστηκαν ήδη από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Η Κυπριακή Αστυνομία, ασκώντας αποτελεσματικά τα καθήκοντά της, έλαβε από την αρχή όλα τα αναγκαία μέρα, προσφέροντας πλήρη προστασία στην αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας, η οποία ουδέποτε κινδύνευσε. Αυτό επιβεβαίωσε και με δηλώσεις του ο επικεφαλής της τουρκικής αποστολής.

Τέτοια θλιβερά φαινόμενα παρουσιάζονται κατά καιρούς σε αθλητικές διοργανώσεις σε χώρες της Ευρώπης. Κυπριακές ομάδες έτυχαν στο παρελθόν παρόμοιων συμπεριφορών σε αγώνες τους στην Τουρκία, αλλά η Κυπριακή Κυβέρνηση ουδέποτε προσπάθησε να αποδώσει οποιαδήποτε πολιτική χροιά σε τέτοια επεισόδια. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι οι τουρκικές ομάδες έχουν αγωνιστεί πολλές φορές στην Κύπρο χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Η επίμονη προσπάθεια της Τουρκικής Κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί πολιτικά τέτοια ατυχή φαινόμενα αποδίδοντάς τους πολιτικό χαρακτήρα και κίνητρα είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και επανένωσης της χώρας όπου ολόκληρος ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, θα ζουν μαζί σε συνθήκες ειρήνης και ευημερίας. Καλούμε την Τουρκία, αντί αν προσπαθεί να δημιουργεί προβλήματα, να δείξει την ίδια εποικοδομητική στάση.

Αρχή