23/12/10

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη σε δήλωση του Βουλευτή Κ. Χ’’Γιάννη

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη σε δήλωση του Βουλευτή Κ. Χ’’Γιάννη
23/12/2010





Σε γραπτή του δήλωση ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Κυριάκος Χ’’Γιάννης καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι επιδεικνύει «αδικαιολόγητη στάση και ασέβεια» προς το προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου, επειδή, όπως αναφέρει, θα έπρεπε εδώ και αρκετό καιρό να υλοποιούσαμε την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης και μετά να συνεχίσουμε με το σχέδιο αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας έναντι της ΕΕ.

Θα πρέπει να πληροφορήσουμε τον κ. Χ’’Γιάννη ότι η υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης άρχισε αμέσως με την έγκριση του από την ΕΕ τον Μάιο του 2010, οπόταν και μπορέσαμε να προχωρήσουμε με την παραχώρηση Κυβερνητικής Εγγύησης για τη σύναψη δανείου ύψους €1,6 εκ. για κάλυψη των άμεσων αναγκών του Σφαγείου. Οι διαδικασίες για την κατάθεση του σχεδίου αναδιάρθρωσης ακολουθήθηκαν σύμφωνα με τις υποδείξεις και την αυστηρή καθοδήγηση της ΕΕ, και πάντως χωρίς να παρακωλύουν την υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης, αφού επί της ουσίας δεν επηρέαζαν η μία διαδικασία την άλλη. Αυτά, όφειλε να τα γνωρίζει ο κ. Χ’’Γιάννης προτού αρχίσει να εκτοξεύει ανυπόστατες καταγγελίες. Συνεπώς, ευλόγως θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε τους ισχυρισμούς του υποβάλλοντάς του την ερώτηση, ποιός τελικά είναι αυτός που ασεβεί και τηρεί αδικαιολόγητη στάση προς το προσωπικό του Σφαγείου;

Καθόσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Χ’’Γιάννη περί αδιαφανών διαδικασιών που ακολουθεί η Κυβέρνηση, μεθοδεύοντας τη διάλυση του Σφαγείου, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δυσκολευόμαστε να τον παρακολουθήσουμε στη συλλογιστική του. Μέχρι τώρα, ο ΔΗΣΥ μας καταγγέλλει ότι κακώς η Κυβέρνηση έχει μπει στη διαδικασία διάσωσης του Σφαγείου γιατί δεν είναι ο ρόλος του κράτους να κάνει τον «χασάπη». Αυτού του είδους οι επιχειρηματικές δραστηριότητες, σύμφωνα πάντα με τον ΔΗΣΥ, θα πρέπει να αφήνονται στον ιδιωτικό τομέα. Μήπως ο κ. Χ’’Γιάννης αποστασιοποιείται από τις πάγιες θέσεις του κόμματος του; Ανεξάρτητα όμως από αυτό, να πληροφορήσουμε τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ, πως ενεργούμε σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας και προς την κατεύθυνση της διάσωσης και όχι της διάλυσης του Σφαγείου όπως θα επιθυμούσε το κόμμα του. Για όλες τις ενέργειες μας, μάλιστα, τηρούνται ενήμεροι οι εργαζόμενοι, αφού βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις συντεχνίες που τους εκπροσωπούν.