17/12/10

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τις Διπλωματικές Αποστολές των κρατών μελών της ΕΕ για το Εθνικό Σχέδιο «Εστία»

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τις Διπλωματικές Αποστολές των κρατών μελών της ΕΕ για το Εθνικό Σχέδιο «Εστία»
17/12/2010





Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Σένγκεν, Προξενικών Υποθέσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ανδρέας Ζήνωνος και ο Επικεφαλής της Πολιτικής Άμυνας επαρχίας Λάρνακας κ. Χρυσήλιος Χρυσηλίου ενημέρωσαν χθες τους υπεύθυνους για προξενικά θέματα των Διπλωματικών Αποστολών των κρατών μελών της ΕΕ για το Εθνικό Σχέδιο «Εστία». Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρίστατο και ο Πρέσβης της Γαλλίας στη Κύπρο κ. Jean-Marc Rives.

Οι κ.κ. Ζήνωνος και Χρυσηλίου παρουσίασαν και ανέλυσαν στους συμμετέχοντες τις δυνατότητες και τα εναλλακτικά σενάρια της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση κρίσεων και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Κύπριους υπηκόους και υπηκόους τρίτων χωρών σε περίπτωση ένοπλων συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει την ευθύνη του Εθνικού Σχεδίου «Εστία» και σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ασκήσεις ετοιμότητας.