1/12/10

Με αισθήματα χαράς παρευρίσκομαι στο καθιερωμένο ετήσιο απογευματινό τσάι που διοργανώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου με την ευκαιρία του ερχομού των Χριστουγέννων.NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Ελσης Χριστόφια στο απογευματινό Χριστουγεννιάτικο Τσάι του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου
01/12/2010






Με αισθήματα χαράς παρευρίσκομαι στο καθιερωμένο ετήσιο απογευματινό τσάι που διοργανώνει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου με την ευκαιρία του ερχομού των Χριστουγέννων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη των προγραμμάτων που προσφέρονται από το Σύνδεσμο για βελτίωση της ποιότητας ζωής των ρευματοπαθών συνανθρώπων μας.

Κύριος στόχος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου είναι, άλλωστε, η επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από διάφορες μορφές ρευματοπαθειών. Παρά τις περιορισμένες οικονομικές του δυνατότητες ο Σύνδεσμος λειτούργησε αποτελεσματικά, έθεσε φιλόδοξους στόχους και επιδιώξεις οι οποίες, με τις προσπάθειες και τους αγώνες του, έχουν κατά ένα μεγάλο μέρος επιτευχθεί.

Σήμερα ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου παρέχει πολλές και ανεκτίμητες υπηρεσίες. Το μέγεθος της προσφοράς του είναι πολύ μεγάλο και εκτιμάται από το σύνολο της κοινωνίας. Τα προγράμματα που λειτουργεί, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες και δράσεις για ενημέρωση και πρόληψη.

Η ψυχοκοινωνική στήριξη που προσφέρεται από το Κέντρο Στήριξης και Απασχόλησης Ρευματοπαθών καθώς και η φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία από τις Υπηρεσίες Αποκατάστασης βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τους ρευματοπαθείς να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση της ζωής τους. Το Κέντρο Στήριξης και Απασχόλησης στελεχώνεται από εθελοντές και λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα προσφέροντας μαθήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας και χειροτεχνίας.

Φίλες και φίλοι,

Το πρόβλημα των χρόνιων ρευματοπαθειών είναι ένα πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μακροχρόνια αρρώστια που ταλαιπωρεί ψυχικά, σωματικά και οικονομικά όλη την οικογένεια. Οι περισσότεροι ρευματοπαθείς χρειάζεται να παίρνουν φάρμακα για χρόνια, να κάνουν συνεχώς φυσιοθεραπεία ή και να παρακολουθούνται συνεχώς και από άλλους ειδικούς. Η χρόνια ρευματοπάθεια απαιτεί ένα συνεχή αγώνα ώστε η αντιμετώπισή της να γίνει ολοκληρωμένα και σωστά για να προληφθούν σοβαρές μελλοντικές, μόνιμες ενδεχομένως, επιπλοκές.

Το κοινωνικό σύνολο μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά ενισχύοντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου για παροχή κάθε δυνατής επιστημονικής, οικονομικής και ηθικής συμπαράστασης προς τα άτομα που πάσχουν από ρευματοπάθειες και τις οικογένειές τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του προς την ομάδα των ρευματοπαθών της Κύπρου. Να είσαστε σίγουροι, αγαπητοί φίλοι και φίλες, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να είναι συμπαραστάτες στον αγώνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ρευματοπαθειών στον τόπο μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην επίτευξη των στόχων του και σε εσάς, που με την παρουσία σας ενισχύετε την προσπάθεια αυτή, να έχετε ένα όμορφο απόγευμα.