1/12/10

Η σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη σηματοδοτεί την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού που οργανώνει το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ). Σκοπός αυτής της εβδομάδας είναι να ενεργοποιήσει εντονότερα τις εθελοντικές οργανώσεις, τα σώματα εθελοντών, άλλους φορείς αλλά και το κοινό γενικότερα για συμμετοχή στην εθελοντική προσφορά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Χαιρετισμός της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας κας Έλσης Χριστόφια στη δημοσιογραφική διάσκεψη του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού
01/12/2010





Κυρίες και κύριοι,

Η σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη σηματοδοτεί την έναρξη της Εβδομάδας Εθελοντισμού που οργανώνει το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ). Σκοπός αυτής της εβδομάδας είναι να ενεργοποιήσει εντονότερα τις εθελοντικές οργανώσεις, τα σώματα εθελοντών, άλλους φορείς αλλά και το κοινό γενικότερα για συμμετοχή στην εθελοντική προσφορά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την πρωτοβουλία αυτή του ΠΣΣΕ και είμαι βέβαιη ότι ο λαός μας διαθέτει έντονες κοινωνικές ευαισθησίες και, με το πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης που τον χαρακτηρίζει, θα ανταποκριθεί πλήρως κατά την εβδομάδα αυτή αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Η Εβδομάδα Εθελοντισμού πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 5ης Δεκεμβρίου την οποία ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει καθιερώσει ως Διεθνή Ημέρα Εθελοντών «για να εξάρει και να τιμήσει το έργο των εθελοντών αλλά και για να συμβάλει στην κινητοποίηση περισσότερων ατόμων να προσφέρουν σε κοινωνικές δραστηριότητες».

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και περήφανοι τόσο για την έκταση όσο και την ποιότητα της εθελοντικής προσφοράς στον τόπο μας. Τα 400 περίπου προγράμματα που λειτουργούν και οι χιλιάδες εθελοντές που τα στελεχώνουν καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών.

Δικαίως αξίζει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους έπαινος γιατί με ανιδιοτέλεια, ζήλο και αυταπάρνηση αναλώνονται καθημερινά στην υπηρεσία ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας, για την προαγωγή της ευημερίας των πολιτών, την ανάπτυξη του πολιτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους.

Ως Επίτιμη Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί η Διοικούσα Επιτροπή μέσα από την αγαστή συνεργασία της με το κράτος έχει επιτελέσει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο και έχει εντοπίσει και εγκύψει πάνω στα προβλήματα του κοινωνικού μας συνόλου.

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού έρχεται αρωγός και συμπληρώνει το κοινωνικό κρατικό έργο για καλύτερη αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων χωρίς ωστόσο να υποκαθιστά τον ρόλο και την ευθύνη της κρατικής παρέμβασης.

Φίλες και φίλοι,

Η αξία του εθελοντισμού είναι δεδομένη. Μέσα από τον εθελοντισμό καθρεπτίζεται η εικόνα του εαυτού μας. Κινητήριος δύναμή του η αγάπη και η συμπαράσταση στον συνάνθρωπό μας που υποφέρει και ζητά βοήθεια. Η ανιδιοτελής προσφορά προς τον συνάνθρωπο είναι φάρος της παιδείας που χαρακτηρίζει κάθε συνειδητό πολίτη.

Εκφράζω σε όλους τους εθελοντές τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για το έργο τους το οποίο μαρτυρεί το ήθος και την ποιότητα του λαού μας και τους εύχομαι υγεία και δύναμη για να συνεχίσουν την τόσο σημαντική εθελοντική προσφορά τους. Εύχομαι ολόψυχα η Εβδομάδα Εθελοντισμού, η οποία αρχίζει σήμερα, να εκπληρώσει πλήρως τους ευγενείς σκοπούς της.