12/11/10

Χαιρετισμός της κας ΄Ελσης Χριστόφια, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της κυπριακής εταιρείας χορού Dancecyprus, στη Λευκωσία

Χαιρετισμός της κας ΄Ελσης Χριστόφια, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της κυπριακής εταιρείας χορού Dancecyprus, στη Λευκωσία
12/11/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 8.00 μ.μ.



Ο χορός που εμφανίζεται σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες είναι η φυσική έκφραση του συναισθήματος ενωμένη στην κίνηση. Εκφράζει ιδέες, επιθυμίες και συναισθήματα και αποτελεί ένα από τους κυριότερους τρόπους ψυχαγωγίας των ανθρώπων.

Το πρωτοποριακό χορευτικό συγκρότημα Dancecyprus είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει στο κοινό μια ολοκληρωμένη έκθεση φωτογραφίας, στην οποία αποτυπώνονται στιγμές από τις εντυπωσιακές παραγωγές της εταιρείας στα πέντε χρόνια ζωής και δημιουργικής παρουσίας της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης έχει σαν στόχο την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για την Dancecyprus και τον χορό γενικότερα. Μέσα από τη διάθεση των φωτογραφιών στόχος είναι και η οικονομική ενίσχυση της εταιρείας.

Φιλοδοξώντας να αποτελέσει μια επαγγελματική εταιρεία που να ψυχαγωγεί το κοινό και, παράλληλα, να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους χορευτές και τους χορογράφους, η Dancecyprus έχει τολμήσει και έχει αναπτύξει αξιόλογη δραστηριότητα.

Ο τομέας του χορού είναι κάτι που αποδεδειγμένα συγκινεί αρκετούς νέους και νέες της Κύπρου. Η έλλειψη επαγγελματικής στέγης ωστόσο στον τόπο μας, υποχρεώνει χορεύτριες και χορευτές μας να ξενιτεύονται. Η ίδρυση της Κυπριακής Εταιρείας Χορού Dancecyprus είναι ένα θετικό βήμα στην προσπάθεια να πειστούν και οι ίδιοι οι χορευτές και οι χορογράφοι πως έχουν μέλλον στη χώρα τους.

Η Dancecyprus στοχεύει και προωθεί τη δημιουργία νέων έργων και ευκαιριών για επαγγελματίες χορευτές και μουσικούς από την Κύπρο και το εξωτερικό. Παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα χορού προσπαθεί να διευρύνει και να ενισχύσει το ενδιαφέρον του κοινού για τον μοντέρνο κλασικό χορό.

Αντλεί την έμπνευσή της από την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, διατηρώντας συνάμα ένα επίπεδο που επιτρέπει την εκτέλεση ποικίλων ρεπερτορίων. Αυτή η επιδίωξη είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ξεχωριστής, καθαρά κυπριακής ταυτότητας για την εταιρεία.

Η όλη αυτή προσπάθεια ενισχύει την ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και αναδεικνύει τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας. Η επένδυση στον πολιτισμό είναι, εξάλλου, μια σταθερή αξία που προβάλλει και αναδεικνύει έναν τόπο καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο μέσο.

Εγκαινιάζοντας σήμερα αυτή την έκθεση φωτογραφίας, συγχαίρω όσους συνέβαλαν στην ίδρυση της Κυπριακής Εταιρίας Χορού Dancecyprus και εύχομαι να ευοδωθούν οι στόχοι και οι επιδιώξεις τους.