12/11/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην εκδήλωση: «Ο Συνεργατισμός δίνει δύναμη στις γυναίκες», στη Λευκωσία

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην εκδήλωση: «Ο Συνεργατισμός δίνει δύναμη στις γυναίκες», στη Λευκωσία
12/11/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.



Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Κυρίες και κύριοι,

Είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Συνεργατισμός εδραιώθηκε στη συνείδηση του κυπριακού λαού γιατί σε καιρούς δύσκολους και σε συνθήκες οικονομικής εκμετάλλευσης στήριξε τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας έχει τύχει της σημαντικής οικονομικής βοήθειας του Συνεργατισμού για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών του, όπως η στέγαση, η εκπαίδευση, η υγεία και η επαγγελματική του αποκατάσταση.

Το Συνεργατικό Κίνημα της Κύπρου διένυσε μια δύσκολη δεκαετία, με ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Το νομοθετικό πλαίσιο και η λειτουργία των Συνεργατικών Εταιρειών επηρεάστηκαν έντονα.

Ως το αρμόδιο Υπουργείο, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις αλλαγές εκσυγχρονισμού που επέρχονται στο Συνεργατικό Κίνημα. Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ όλους τους φορείς του κινήματος για τις αξιέπαινες ενέργειες στις οποίες προβαίνουν, με σκοπό να δημιουργήσουν τις δυνατότητες και προϋποθέσεις έτσι ώστε όλες οι Συνεργατικές Εταιρείες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Είμαι βέβαιος ότι οι ενέργειες αυτές θα επιτύχουν και ο Συνεργατισμός θα προσαρμοστεί, θα αναπτυχθεί και θα συνεχίσει την πολύπλευρη προσφορά του, πράγμα που θα βοηθήσει την πολιτεία στις επιδιώξεις της για υγιή οικονομική ανάπτυξη και δίκαιη κοινωνία.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο και την προσφορά των πρωτεργατών και στελεχών του Συνεργατικού Κινήματος της Κύπρου και την, για ένα αιώνα, θετική του πορεία. Σας διαβεβαιώνω ότι θα μας έχετε αρωγούς και συμπαραστάτες στο έργο σας.

Όσο για το θέμα της σημερινής εκδήλωσης που αφορά τις γυναίκες, δεν έχω παρά να συγχαρώ τους εμπνευστές. Η γυναίκα της Κύπρου ξεχώρισε για την αγωνιστικότητα, τη μαχητικότητα, το σθένος, την υπομονή και την εργατικότητά της. Επικροτώ θερμά τις ενέργειες του Συνεργατικού Κινήματος που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση της γυναικείας συμμετοχής στα συλλογικά όργανα του κινήματος, καθώς και στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών που εξυπηρετούν και ευνοούν το γυναικείο φύλο.

Θα ήθελα, τέλος, να ευχηθώ καλή συνέχεια στο Συνεργατικό Κίνημα και ευόδωση των σκοπών και στόχων που έχουν τεθεί.