12/11/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του δρος Χρίστου Θεοδούλου, στη Λευκωσία

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του δρος Χρίστου Θεοδούλου, στη Λευκωσία
12/11/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 6 μ.μ.



Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για την ευκαιρία που μου δίνεται απόψε να παρουσιάσω ένα ακόμη συγγραφικό έργο του αγαπητού φίλου δρος Χρίστου Θεοδούλου, το οποίο αφορά στη νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας στην Κύπρο.

Το γεγονός ότι ο συγγραφέας του βιβλίου που παρουσιάζεται απόψε είναι έγκριτος νομικός, πολυγραφότατος, με πολυετή εμπειρία σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και με πολυάριθμες ιδιότητες ως μέλος σε σημαντικούς και παγκόσμιους οργανισμούς που ασχολούνται με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, καθιστά το βιβλίο αυτό αξιόπιστο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα της πνευματικής ιδιοκτησίας, διότι πιστεύουμε ότι είναι στενά συνυφασμένα με τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την προώθηση της χώρας μας. Η προστασία των δικαιωμάτων αυτών ενθαρρύνει τις επενδύσεις, την έρευνα και την ανάπτυξη. Δημιουργεί θέσεις εργασίας και βελτιώνει την αξία προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι καινοτόμες ιδέες, οι επιστημονικές εφευρέσεις και οι πρακτικές τους εφαρμογές, αποτελούν κοινωνικά αγαθά στα οποία βασίζεται η μελλοντική ευημερία και η ποιότητα της ζωής μας.

Για τη διασφάλιση, όμως, των πιο πάνω απαιτείται τόσο η επαγρύπνηση της πολιτείας για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και τη διαρκή της αναπροσαρμογή στις εξελίξεις όσο και η κοινωνική ευαισθησία, η οποία θα περιορίσει την ανεξέλεγκτη εμπορία αυτών των αγαθών.
Είμαι σίγουρος ότι αυτή η κοινωνική ευαισθησία ώθησε τον αγαπητό Χρίστο να αφιερώσει μέρος από τον πολύτιμό του χρόνο ώστε να καταστεί δυνατή η έκδοση αυτού του βιβλίου.

Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι το βιβλίο του δρος Θεοδούλου με τίτλο «Intellectual Property Law in Cyprus» θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τους πολιτικούς, τους νομικούς, αλλά και για όλους τους πολίτες, που οφείλουν στη δημοκρατία να είναι ενημερωμένοι, ώστε να μπορούν να κρίνουν και, ανάλογα, να επιλέγουν.

Αγαπητέ Χρίστο, τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη συγγραφή του βιβλίου σου και κάθε επιτυχία στους μελλοντικούς σου στόχους.