6/11/10

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριου Καρογιάν στην 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων, στη Δημοσιογραφική Εστία
06/11/2010





Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ιδιωτική εκπαίδευση στην Κύπρο. Πρόκειται για μια ιστορική μέρα. Η 1η Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων αποτελεί πλέον γεγονός, το οποίο είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό.

Απευθύνω θερμό και εγκάρδιο χαιρετισμό στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, καθώς και σε όλους τους αντιπροσώπους των Συνδέσμων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων που μετέχουν στη σημερινή Γενική Συνέλευση και εύχομαι πλήρη επιτυχία στις εργασίες της. Εύχομαι επίσης εκπλήρωση των στόχων και των ευγενικών οραμάτων σας για την ποιοτική και γενικότερη αναβάθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Από το βήμα αυτής της 1ης Γενικής Συνέλευσης πρέπει πρώτα-πρώτα να αποδώσουμε τον πρέποντα έπαινο στους πρωτεργάτες της προσπάθειας για τη σύσταση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας. Σίγουρα, με ενωμένες δυνάμεις και συλλογική και κοινή δράση, οι διεκδικήσεις σας θα είναι πιο αποτελεσματικές, σύμφωνα και με τη γνωστή αρχαία ρήση «εν τη ενώσει η ισχύς».

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι του Προεδρείου,

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και όπως σας είχα διαβεβαιώσει είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για συνέχιση του διαλόγου που αρχίσαμε. Σήμερα, διαβεβαιώνω ξανά ότι θα είμαι συμπαραστάτης στις προσπάθειές σας και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους αιτήματα της Ομοσπονδίας, επαναλαμβάνω ότι με βρίσκουν σύμφωνο αρκετά από αυτά, όπως το θέμα της επιχορήγησης και των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων για την αγορά φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και τα θέματα της συμμετοχής στο Συμβούλιο της Μέσης Εκπαίδευσης και στη Συμβουλευτική Επιτροπή Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Ήδη, η Ομοσπονδία εκπροσωπείται στη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Αντιλαμβάνομαι ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην κατάθεση στην Βουλή των Κανονισμών για εισδοχή αποφοίτων ιδιωτικών σχολείων στα πανεπιστήμια της Κύπρου είναι ένα θέμα που σας απασχολεί ιδιαίτερα. Πρόκειται για ένα πολυσυζητημένο θέμα με πολλές και διαφορετικές απόψεις. Είμαι σίγουρος ότι με καλή θέληση και αλληλοκατανόηση το θέμα θα ρυθμιστεί κατάλληλα.

Το γενικό και κεντρικό αίτημά σας για περισσότερη στήριξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας, και γενικότερα από το κράτος, πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής, αφού το 18% του συνόλου των μαθητών της μέσης εκπαίδευσης φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την 1η Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Ιδιωτικών Σχολείων και εύχομαι πλήρη επιτυχία στις εργασίες της και κάθε καλό σε όλους.