5/11/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου στο Ζ' Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μέρα Μνήμης Αμμοχώστου», στη Λευκωσία
05/11/2010
Να μην μεταδοθεί πριν τις 8 μ.μ.



Βρίσκομαι κοντά σας απόψε με ιδιαίτερη χαρά για να χαιρετίσω το Ζ΄ Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ με θέμα «Μέρα Μνήμης Αμμοχώστου».

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η τετράφωνη χορωδία του Μουσικού Σχήματος «Ευαγόρας» Αμμοχώστου στην οποία συμμετέχουν 60 περίπου μέλη, κυρίως Αμμοχωστιανοί και φίλοι της πόλης του Ευαγόρα, άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική.

Το Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Μέρα Μνήμης Αμμοχώστου» έγραψε ήδη μια ιστορία 12 ετών και βρίσκεται σε εξέχουσα θέση μεταξύ των πολλών επιτυχών δράσεων της χορωδίας σε διάφορα πολιτιστικά φεστιβάλ και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Βασικός σκοπός του Μουσικού Σχήματος «Ευαγόρας» είναι, μέσω της μουσικής, να συμβάλει στη συντήρηση της μνήμης της Αμμοχώστου και, γενικότερα, στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, τη διατήρηση των παραδόσεών μας και της εθνικής μας ταυτότητας.

Η χορωδία απόψε τραγουδά για την ενότητα και την επιστροφή στην πόλη του Ευαγόρα, μέσα από ένα ρεπερτόριο ποικίλου περιεχομένου το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια θύμησης και αγώνα.

Στην αποψινή διοργάνωση συμμετέχουν εννέα χορωδίες μεταξύ των οποίων και η χορωδία Δήμου Νέων Μουδανιών. Τους καλωσορίζω στην Κύπρο και τους καλώ να τραγουδήσουμε μαζί για την επιστροφή των Αμμοχωστιανών, αλλά και για την επιστροφή όλων των προσφύγων της Κύπρου στα σπίτια τους.

Συγχαίρω τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Μουσικού Σχήματος «Ευαγόρας» Αμμοχώστου γι' αυτήν τη διοργάνωση, τους Μαέστρους των χορωδιών που συμμετέχουν, όλους τους χορωδούς και όσους άλλους αφανείς συνέβαλαν στην επιτυχία της αποψινής διοργάνωσης.

Τέλος, δηλώνω ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.
Σημείωση: Τον χαιρετισμό διάβασε εκπρόσωπος του Υπουργού.