11/11/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τέλεσε τα εγκαίνια της Πρεσβείας της Δημοκρατίας, στην Μπρατισλάβα

11/11/2010
Ιστορική στιγμή για τις σχέσεις Κύπρου-Σλοβακίας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας το άνοιγμα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.


Τελώντας σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια της Πρεσβείας, στην παρουσία του Προέδρου της Σλοβακίας κ. Ιβάν Γκασπάροβιτς και της συζύγου του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Έλση Χριστόφια και τους Υπουργούς Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου, είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου και να εγκαινιάζω την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Σλοβακία. Πρόκειται για χρέος της Κύπρου προς τη Σλοβακία για τη συνεπή, για πολλά χρόνια, υποστήριξή της προς την Κύπρο και τον αγώνα μας για επανένωση, για τερματισμό της κατοχής και για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Πρόεδρο της Σλοβακίας και την Κυβέρνησή του για την καλοσύνη τους αυτή. Είναι μεγάλη τιμή να έχουμε μαζί μας εδώ τον Πρόεδρο Γκασπάροβιτς σε αυτή την ιστορική στιγμή των σχέσεών μας», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Σλοβακία κ. Μάριος Κουντουρίδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Σλοβακίας τις οποίες χαρακτήρισε ως υπόδειγμα διμερών σχέσεων.

Την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε δεξίωση και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.