14/10/10

Προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριου Καρογιάν προς τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας κ. Hovik Abrahamyan, στην Ολομέλεια της Βουλής
14/10/2010





Χαιρετίζω την παρουσία, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, κ. Hovik Abrahamyan και της συνοδείας του, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο σε ανταπόδοση δικής μας επίσκεψης στην Αρμενία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Θα ήθελα, εκ μέρους όλων των Μελών του Σώματος και εμού προσωπικά, να τους καλωσορίσω και να τους ευχαριστήσω θερμά για την υποστήριξη που προσφέρει η Αρμενία στην Κύπρο και το λαό της, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Και εμείς, ως Κύπρος, στηρίζουμε την Αρμενία στους δικούς της αγώνες. Η Βουλή, ως γνωστόν, έχει καθιερώσει την 24η Απριλίου ως Εθνική Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας και έχει υιοθετήσει καταδικαστικά Ψηφίσματα για τη Γενοκτονία.

Η παρουσία του κ. Abrahamyan στην Κύπρο επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει την αμοιβαία θέλησή μας να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε, ακόμη περισσότερο, τις σχέσεις μας για κοινή δράση σε διάφορα διεθνή κοινοβουλευτικά βήματα, προς όφελος των δύο χωρών και των λαών μας.

Τέλος, η εδώ παρουσία του κ. Abrahamyan δίνει δικαιολογημένα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στους Αρμένιους της Κύπρου, που αποτελούν σημαντικότατο συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών μας, αλλά και αναπόσπαστο, αξιοσέβαστο και επιτυχημένο τμήμα της κοινωνίας μας.

Εύχομαι στον φίλο Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας και τη συνοδεία του μια καρποφόρα και ευχάριστη παραμονή στην Κύπρο.