19/10/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά στα εγκαίνια του νέου Υποσταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάχνα
19/10/2010

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ για να τελέσουμε τα εγκαίνια του νέου Υποσταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάχνα.

Η δημιουργία του νέου αυτού Υποσταθμού αποδεικνύει ότι η ενίσχυση της πυροπροστασίας βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Το έργο αυτό είναι το προϊόν των επίμονων και μακροχρόνιων προσπαθειών του Κοινοτικού Συμβουλίου για δημιουργία κατάλληλου χώρου που θα λειτουργούσε ως πυροσβεστικός σταθμός στην Πάχνα, εφόσον από το 1987 στεγαζόταν στον Αστυνομικό Σταθμό και η επιδιωκόμενη βελτίωση των συνθηκών στέγασής του δεν είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Η λειτουργία σύγχρονου Πυροσβεστικού Υποσταθμού στην Πάχνα είχε καταστεί πλέον αναγκαία εξαιτίας της αξιοσημείωτης τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής τα τελευταία χρόνια. Με τις νέες αυτές εγκαταστάσεις, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται τώρα πιο κοντά σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, έχοντας ενισχύσει περαιτέρω τις δυνάμεις της με υποδομές και, εν ευθέτω χρόνω, με περισσότερο προσωπικό.

Δεδομένης της επικινδυνότητας, από πλευράς πυρκαγιών, της περιοχής, το νέο κτήριο που εγκαινιάζουμε σήμερα στοχεύει πρωτίστως στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Με την επικείμενη λειτουργία του Πυροσβεστικού Υποσταθμού στην Πάχνα θωρακίζουμε από πλευράς πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας την ευρύτερη περιοχή και ενισχύουμε την ασφάλεια, την πρόοδο και την κοινωνική αλληλεγγύη των κατοίκων και των εργαζομένων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά και να ευχαριστήσω το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας καθώς και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την επιτυχή ανάληψη της εκτέλεσης των βελτιωτικών έργων που απαιτούνταν στο υποστατικό αυτό και της ανέγερσης του υποστέγου για στέγαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Εύχομαι σε όλο το προσωπικό και τη Διεύθυνση του Υποσταθμού καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους, που καθίσταται ολοένα και δυσκολότερο, αφού καλούνται να αντιμετωπίσουν περισσότερα περιστατικά καθημερινά εξαιτίας της αυξημένης κίνησης και ανάπτυξης της περιοχής.