22/10/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην εκδήλωση Βράβευσης των Άριστων Αθλητών και Αθλητικών Προτύπων στο Χαρουπόμυλο, στη Λεμεσό

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην εκδήλωση Βράβευσης των Άριστων Αθλητών και Αθλητικών Προτύπων στο Χαρουπόμυλο, στη Λεμεσό
22/10/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7.30 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζω, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, την αποψινή εκδήλωση βράβευσης των Άριστων Αθλητών και Αθλητικών Προτύπων η οποία αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές του κυπριακού αθλητισμού. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν μπορεί να βρίσκεται απόψε μαζί μας λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, αποδεικνύει όμως έμπρακτα, για ακόμη μια φορά, τη συνεχιζόμενη στήριξή του στα αθλητικά δρώμενα του τόπου θέτοντας και φέτος τον επιτυχημένο θεσμό των Λεμέσιων υπό την αιγίδα του.

Στη Βραδιά των Αρίστων βραβεύεται η υψηλή επίδοση, η αγωνιστικότητα, αλλά παράλληλα και το ήθος. Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε ότι η νίκη και τα ρεκόρ στον αθλητισμό είναι μόνο η επιδίωξη και όχι αυτοσκοπός. Στον αθλητισμό χωράνε όλοι όσοι θέλουν να γευτούν τη χαρά της άθλησης, γι’ αυτό και η αξία της συμμετοχής είναι ισάξια της νίκης.

Ο αθλητισμός αποτελεί μια δημιουργική απασχόληση όλων, και κυρίως των νέων, θέτει ευγενικούς στόχους και διαμορφώνει θετικά πρότυπα ενάντια στους κινδύνους που ελλοχεύουν στην εποχή μας, όπως είναι σίγουρα οι εξαρτησιογόνες ουσίες. Αθλητισμός σημαίνει προσπάθεια ενάντια στην παθητικότητα και την απαισιοδοξία, άμιλλα ενάντια στον εγωισμό και αντίσταση ενάντια σε ό,τι ευτελές και ανάξιο επιχειρεί να διεισδύσει και να διαβρώσει την κοινωνία μας.

Αποτελεί για μας υποχρέωση να κατευθύνουμε τους νέους μας σε χώρους που αναδεικνύουν ήθος και ιδεώδη, όπως αυτά του αθλητισμού που, ως γνωστόν, εκτός από τη σωματική δύναμη αποβλέπει, επίσης, στην καλλιέργεια του πνεύματος, την προαγωγή του ανθρωπισμού και στην καθιέρωση συμπεριφορών κοινωνικής συνύπαρξης. Εσείς, οι διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες, είστε αρωγοί και σύμβουλοί μας σε αυτήν την προσπάθεια.

Η αποψινή εξαιρετική εκδήλωση του Δήμου Λεμεσού, που είναι ειδικά αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα πρωταθλητή Περικλή Ιακωβάκη, αποδίδει την πρέπουσα τιμή και αναγνώριση στους κορυφαίους αθλητές και στα κορυφαία σωματεία της Λεμεσού, που με τις προσπάθειες και τις θυσίες τους πέτυχαν τις πιο υψηλές διακρίσεις. Τους συγχαίρουμε, τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε. Συγχαίρουμε, επίσης, όλους τους προπονητές, τους γονείς και γενικά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία των αθλητών και των ομάδων.

Με τη διαβεβαίωση, λοιπόν, ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα Λεμέσια και με την ευχή όπως συνεχίσουμε συλλογικά τον αγώνα για να κρατήσουμε για πάντα ζωντανή τη φλόγα του αθλητισμού που ενώνει τους λαούς στην επιδίωξη του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού, σας καλώ όλους να υποδεχθούμε όπως αρμόζει τους άριστους αθλητές μας.