19/10/10

Να τιμηθούν στις Βρυξέλλες από την ΕΕ τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας - Επιστολή 7 Βουλευτών του ΛΑΟΣ προς τους κ. κ. Μπαρόζο και Μπούζεκ

Να τιμηθούν στις Βρυξέλλες από την ΕΕ τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας - Επιστολή 7 Βουλευτών του ΛΑΟΣ προς τους κ. κ. Μπαρόζο και Μπούζεκ

Επτά Βουλευτές του ΛΑΟΣ (οι Κ. Αϊβαλιώτης, Η. Πολατίδης, Ι. Κοραντής, Α. Κολοκοτρώνης, Π. Μαρκάκης, Γ. Ανατολάκης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Β. Αποστολάτος) απέστειλαν την εξής επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ:




Αξιότιμο
Κύριο JOSE MANUEL BARROSO
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αξιότιμο
Κύριο JERZY BUZEK
Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Αξιότιμοι Κύριοι,

Η Κυπριακή Δημοκρατία γιόρτασε την 1η Οκτωβρίου τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Το ανεξάρτητο και κυρίαρχο Κυπριακό κράτος (στο οποίο οι Έλληνες ξεπερνούν το 82% του συνολικού πληθυσμού) δημιουργήθηκε μετά από έναν σκληρό αντιαποικιακό αγώνα τον οποίο έδωσαν οι Έλληνες κάτοικοί του.
Στα 50 αυτά χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία κατέκτησε μια επίζηλη θέση διεθνώς, είναι ένα σύγχρονο κράτος που ευημερεί, έχει κατοχυρώσει τα δημοκρατικά δικαιώματα για όλους τους πολίτες του και αναπτύσσεται συνεχώς. Μαύρη στιγμή στην ιστορία του είναι η βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και η παράνομη κατοχή του 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία συνεχίζεται.
Πρότασή μας είναι τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τιμήσουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία συνεχίζει να αντιστέκεται στην επιθετικότητα και την βαναυσότητα και παραμένει προσηλωμένη στο Κοινοτικό κεκτημένο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με εκτίμηση

Κ. Αϊβαλιώτης (Βουλευτής Β΄ Αθηνών)
Η. Πολατίδης (Βουλευτής Ν. Σερρών)
Ι. Κοραντής (Βουλευτής Επικρατείας)
Α. Κολοκοτρώνης (Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης)
Π. Μαρκάκης (Βουλευτής Ν. Μαγνησίας)
Γ. Ανατολάκης (Βουλευτής Β΄ Πειραιώς)
Β. Αποστολάτος (Βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων - Αντιπρόεδρος της Βουλής)