18/10/10

Αιτήσεις για υπηρεσία στα Ελληνορθόδοξα Σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
18/10/2010





Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις από εκπαιδευτικούς για την παραχώρηση των υπηρεσιών δύο (2) καθηγητών (Φιλόλογων) και ενός (1) δασκάλου στα Ελληνορθόδοξα Σχολεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στη Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης και στον Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης αντίστοιχα, μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010. Η υπηρεσία θα είναι για περίοδο ενός έτους, με ισχύ από 1η Νοεμβρίου 2010 μέχρι 31 Αυγούστου 2011. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν εκπαιδευτικοί με υπηρεσία τουλάχιστον πέντε (5) χρόνων σε μόνιμη θέση σε δημόσια σχολεία.

Οι υπηρεσίες των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν για να υπηρετήσουν στα Ιεροσόλυμα, παραχωρούνται με πράξη της ΕΕΥ, ύστερα από εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Πριν οι εκπαιδευτικοί υπογράψουν το σχετικό συμβόλαιο, τους κοινοποιούνται οι κανονισμοί και γίνεται πλήρης και λεπτομερής ενημέρωση για τις συνθήκες εργασίας και τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις του Πατριαρχείου (εκδηλώσεις, δραστηριότητες, δυσκολίες στις μετακινήσεις), καθώς και ανάλυση των οικονομικών όρων (μισθός, επίδομα εξωτερικού, επίδομα ενοικίου, έξοδα μετάθεσης, επίδομα συντήρησης για τις πρώτες ημέρες).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται αιτήσεις από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.moec.gov.cy/anakoinoseis/.

Η περίοδος υπηρεσίας των εκπαιδευτικών στα εν λόγω σχολεία, θα θεωρείται υπηρεσία στη θέση που κατέχουν. Θα αναγνωρίζεται, επίσης, για σκοπούς σύνταξης, μισθολογικών προσαυξήσεων και προαγωγής.