30/9/10

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης

30/09/2010
Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπείες του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών και της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούσαν σε θέματα επικαιρότητας.



Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας στην οποία περιγράφει ποια ήταν η πληροφόρηση που δέχθηκε και σε ποιο σημείο γνώριζε σχετικά με την πρόσφατη επιχείρηση της ΥΚΑΝ, ο κ. Υπουργός είπε ότι «ο Αρχηγός έλαβε μια πληροφόρηση για διακίνηση κάποιας ποσότητας ναρκωτικών και μεταβίβασε αυτή την πληροφορία στο αρμόδιο Τμήμα που είναι η ΥΚΑΝ. Πέραν αυτού δεν ενεπλάκη ο Αρχηγός στο χειρισμό αυτής της υπόθεσης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε, επίσης, ότι «ο Αρχηγός δεν μπορεί να ενημερώνεται για κάθε επιχείρηση που γίνεται στην Αστυνομία. Είναι οι εκάστοτε Διοικητές που κρίνουν αν θα ενημερωθεί ο Αρχηγός ή αν χρειάζεται οποιαδήποτε έγκριση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Ιωνά Νικολάου αναφορικά με την ύπαρξη «κλικών» σε κάποια Τμήματα της Αστυνομίας με αποτέλεσμα αυτά να μην λειτουργούν, ο κ. Υπουργός δήλωσε εμφαντικά ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια αυτός ο ισχυρισμός. «Εάν υπάρχουν προβλήματα σε κάποια Τμήματα, τα γνωρίζει η ηγεσία και θα προβεί στις κατάλληλες κινήσεις για να τα διορθώσει. Αλλά δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται το θέμα, δηλαδή ότι υπάρχουν προβλήματα στις Υπηρεσίες και δεν λειτουργούν», κατέληξε.