21/9/10

Επαφές της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου στη Νέα Υόρκη

21/09/2010
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, η Πρώτη Κυρία της Κύπρου κα Έλση Χριστόφια, είχε χθες το πρωί συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου που εδρεύει στη Νέα Υόρκη (Cyprus Children' s Fund) και του οποίου είναι Επίτιμη Πρόεδρος.





Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σ. Τσίβικος, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος κ. Π. Παπανικολάου, ο Δεύτερος Αντιπρόεδρος κ. Ν. Ζίττης, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου κα Λ. Κολόν και τα μέλη κ. Ντ. Δρουσιώτης, κ. Π. Κακογιάννης, κα H. George και κα E. Chambous. Παρέστη, επίσης, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα Κ. Σοφιανού.




Η κα Χριστόφια ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο που επιτελεί και ενημέρωσε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009 έχει ιδρυθεί υπό την αιγίδα της, ένα Ταμείο Υποτροφιών στην Κύπρο με σκοπό να βοηθούνται τα Κυπριόπουλα που είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα του Cyprus Children' s Fund για σπουδές στην Κύπρο και σε άλλα πανεπιστήμια. Εξέφρασε, επίσης, την παράκληση για πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο Ταμείων και όπως καταβληθεί προσπάθεια για προσέγγιση περισσότερων αποδήμων της Αμερικής για να στηρίξουν το έργο αυτό.

Ο κ. Τσίβικος, ευχαρίστησε την κα Χριστόφια για την ευκαιρία που τους δίνει για ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλυτέρευση του προγράμματος του Ταμείου στην Αμερική και τη συνεχάρη για την πρωτοβουλία της να ιδρύσει το Ταμείο Υποτροφιών στην Κύπρο, προσφέροντας ταυτόχρονα συνεισφορά ύψους $2,500. Τόνισε, δε, ότι απώτερος σκοπός του Cyprus Children' s Fund είναι όπως επιτευχθεί μεγαλύτερη προσωπική επαφή της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου με όλους όσοι στηρίζουν το Ταμείο στην Αμερική.

Αργότερα, η κα Χριστόφια επισκέφθηκε το γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ το οποίο στεγάζει ηλικιωμένους ελληνικής καταγωγής. Την Πρώτη Κυρία καλωσόρισε ο Επίσκοπος Αντώνιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του καθώς και τη συγκίνησή του για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κας Χριστόφια αφού επισκέπτεται το ίδρυμα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Την κα Χριστόφια καλωσόρισαν, επίσης, η Πρόεδρος των ενοίκων καθώς και η Διευθύντρια του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου χαιρέτισε και συνομίλησε με όλους τους ηλικιωμένους του γηροκομείου, το προσωπικό και τις εθελόντριες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ίδρυμα και μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημείωσε ότι το γηροκομείο «Αρχάγγελος Μιχαήλ» προσφέρει μια στέγη για τους ηλικιωμένους παρέχοντάς τους ασφαλή διαμονή, αγάπη, φροντίδα για τον κάθε ένα ξεχωριστά και εξέφρασε το θαυμασμό της για το επίπεδο ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών.

Η κα Χριστόφια προσέφερε αναμνηστικό δώρο στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου για τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρακάθισε σε γεύμα που προσφέρθηκε προς τιμή της. Την Πρώτη Κυρία συνόδευαν κατά την επίσκεψή της, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κα Κ. Σοφιανού και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Π. Παπανικολάου.