3/9/10

«Η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αποτελεί τεράστια πρόκληση για τη χώρα μας» επισήμανε ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης

Ο Υπουργός Υγείας κήρυξε την έναρξη διήμερου εργαστηρίου ενόψει της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012
02/09/2010





«Η ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αποτελεί τεράστια πρόκληση για τη χώρα μας» επισήμανε ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος κήρυξε σήμερα την έναρξη διήμερου εργαστηρίου που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεών του για την προετοιμασία της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στο εργαστήριο είναι Λειτουργοί από το αντίστοιχο Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, οι οποίοι είχαν ενεργό ανάμιξη κατά την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα τους το 2008.

Στην ομιλία του, ο κ. Υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα κερδίσει αυτό το στοίχημα. «Για να γίνει αυτό, ωστόσο, χρειάζεται σκληρή δουλειά, συντονισμός και σωστή ενημέρωση Λειτουργών και Tμημάτων», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργείο Υγείας είχε ήδη διάφορες συναντήσεις με αξιωματούχους της Δανίας και της Πολωνίας - των δύο άλλων χωρών που θα αποτελέσουν το τρίο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημείωσε πως κλιμάκιο της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, που έχει συσταθεί για να συντονίζει τα θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ήδη συναντηθεί με τις αντίστοιχες Επιτροπές της Δανίας και της Πολωνίας προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός. Υπενθύμισε δε, ότι τον περασμένο Απρίλιο πραγματοποιήθηκε στην Πάφο συνάντηση των Υπουργών Υγείας των τριών χωρών προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες ενόψει της προεδρίας.

Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε θερμά την κα Zvezdana Veber- Hartman και την κα Metka Logar για την αποδοχή της πρόσκλησης που τους απηύθυνε το Υπουργείο Υγείας για να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2008.

Ο δρ Πατσαλίδης ανέφερε μάλιστα πως είχε την ευκαιρία να παραστεί σε δύο Συμβούλια Υπουργών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη σλοβένικη προεδρία τόσο ως Υπουργός Εσωτερικών όσο και ως Υπουργός Υγείας. Τόνισε ότι οι εντυπώσεις που αποκόμισε, ήταν οι καλύτερες δυνατές, χαρακτηρίζοντας την προεδρία της Σλοβενίας ως ιδιαίτερα πετυχημένη.

Καταλήγοντας, ο δρ Πατσαλίδης επισήμανε πως όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Υπηρεσίες θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμβάλουν σε μια πετυχημένη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μας. Είναι στο χέρι μας, συμπλήρωσε, να αποδείξουμε ότι η μικρή σε μέγεθος χώρα μας έχει την ικανότητα και το επίπεδο για να πετύχει τον στόχο της.