4/8/10

Δηλώσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κας Lisa Buttenheim

Δηλώσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κας Lisa Buttenheim μετά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Έρογλου
04/08/2010

Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Έρογλου η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κα Lisa Buttenheim προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι δύο ηγέτες συνέχισαν τις συζητήσεις τους για το Περιουσιακό σε εποικοδομητικό κλίμα. Οι σύμβουλοί τους θα συναντηθούν αύριο για να προχωρήσουν τις ίδιες συζητήσεις. Οι ηγέτες θα ξανασυναντηθούν στις 10 Αυγούστου για συνέχιση των συνομιλιών».

Σε ερώτηση αν μπορεί να δώσει κάποια πληροφορία για την πρόοδο που επιτεύχθηκε, η κα Buttenheim είπε ότι θα πρέπει να ερωτηθούν οι ηγέτες για τις απόψεις τους πάνω σ' αυτό.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος σήμερα, η κα Buttenheim απάντησε ότι το γεγονός ότι γίνονται τόσες συναντήσεις μέσα στον Αύγουστο - τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου - τόσο μεταξύ των ηγετών όσο και μεταξύ των συμβούλων τους είναι μια πολύ θετική ένδειξη.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι υπάρχουν κάποιες αναφορές σε ΜΜΕ ότι τα Ηνωμένα Έθνη μπορεί να αποσύρουν την αποστολή καλών υπηρεσιών μέχρι το τέλος του χρόνου αν δεν επιτευχθεί λύση, η κα Buttenheim είπε: «Δεν έχω δει αυτές τις αναφορές, αλλά το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι διεξάγονται συνομιλίες τώρα και τις υποστηρίζουμε πλήρως».