5/8/10

Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

05/08/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας πολλές φορές έχει εκφράσει τη λύπη, την καταδίκη και τον προβληματισμό του για την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργούν οι συνεχείς διαρροές μετά από κάθε συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Αναμφίβολα, οι διαρροές προκαλούν ζημιά, γεγονός που αναγνωρίζεται και από άλλους, δεδομένων και των αντιδράσεων που υπάρχουν και που εμείς χαιρετίζουμε.


Οι διαρροές από το Εθνικό Συμβούλιο, πλήττουν τον προβληματισμό και το διάλογο που πρέπει να αναπτύσσεται στο Σώμα. Πολλές φορές πλήττεται και η προσπάθεια για επίτευξη ενότητας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είναι πάρα πολύ καλά γνωστό, εργάζεται για την οικοδόμηση ενότητας, επιδεικνύοντας σεβασμό στις απόψεις και τις θέσεις των κομμάτων. Είναι πεποίθηση του Προέδρου ότι ο αλληλοσεβασμός αποτελεί προϋπόθεση της ενότητας.

Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που έχει ως αντικείμενο συζήτησης και το θέμα της ενότητας, συνεχίζεται. Ευελπιστούμε ότι μέσα από το διάλογο και την κοινή διαβούλευση, χωρίς προσπάθεια επιβολής των θέσεων και των απόψεων κανενός, μπορούμε να πετύχουμε μια ελάχιστη έστω ενότητα για το καλό της υπόθεσής μας.
2.40 μ.μ.