7/7/10

Συζήτηση για πιθανή συνεργασία μεταξύ της αεροπορικής εταιρείας Ryanair και της Κυπριακής Δημοκρατίας

07/07/2010





Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο με εκπροσώπους του γνωστού αερομεταφορέα Ryanair. Στη συνάντηση παρίσταντο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και άλλα ανώτερα στελέχη του οργανισμού. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση πιθανής συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας Ryanair και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε σύντομη παρουσίαση της εταιρείας από τους εκπροσώπους της αναφέρθηκε ότι κατά το 2009 διακίνησε 57 εκ. τουρίστες, διαθέτει για το στόλο της 44 βάσεις σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο στόλος της θεωρείται φιλικός προς το περιβάλλον αφού αποτελείται από καινούργια αεροσκάφη.

Ο κ. Πασχαλίδης εξέφρασε την ευχαρίστηση του ιδίου και της Κυβέρνησης για το ενδεχόμενο τέτοιας συνεργασίας και τόνισε ότι η πολιτική σε ό,τι αφορά τον τουρισμό είναι η εξεύρεση νέων προορισμών με απώτερο στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.

Σε πρώτο στάδιο, και με την προϋπόθεση ότι θα τελεσφορήσουν οι προσπάθειες και θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία, θα επιλεγούν από τους συμβαλλόμενους δύο ευρωπαϊκά αεροδρόμια από όπου θα αρχίσουν τα δρομολόγια από τον προσεχή χειμώνα. Μέχρι το καλοκαίρι του 2011 θα προστεθεί ακόμα ένας προορισμός, πιθανότατα μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.

Τέλος, τα δύο μέρη, αφού εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν, ανέλαβαν να μελετήσουν λεπτομερώς τους όρους του προσχέδιου της συμφωνίας προτού καταλήξουν στην τελική απόφαση και να επανέλθουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο να προχωρήσει άμεσα το όλο εγχείρημα.