27/6/10

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου

26/06/2010
Το παραμύθι της «υπεύθυνης» και «σοβαρής» αντιπολίτευσης ξεψύχησε. Ο ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε ξανά ότι, πολλές φορές, με τις τοποθετήσεις του ευτελίζει την πολιτική και τη ρίχνει πολύ χαμηλά.



Αντικείμενο της στείρας αντιπολίτευσής του αυτή τη φορά είναι τα ταξίδια του Προέδρου στο εξωτερικό, τα οποία, ορισμένα από αυτά κι όταν είναι απόλυτη ανάγκη, γίνονται με τη μέθοδο της αγοράς ωρών πτήσης από ιδιωτική εταιρεία.

Τουλάχιστον δύο προηγούμενες Κυβερνήσεις, εντοπίζοντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, είχαν προχωρήσει σε έρευνα για αγορά ή για ενοικίαση αεροπλάνου ή για αγορά ωρών πτήσης για κάλυψη διεθνών υποχρεώσεων του Προέδρου και, γενικότερα, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση, προχώρησε στην αγορά ωρών πτήσης τις οποίες με φειδώ και μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο (όταν δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις ή όταν υπάρχει πίεση χρόνου) τις χρησιμοποιεί.

Είναι λυπηρό θέματα που ποτέ προηγουμένως δεν αποτελούσαν είδηση τώρα να μετατρέπονται σε ειδήσεις λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων προς αποθέωση του λαϊκισμού.