26/6/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού δρος Ανδρέα Δημητρίου στη Ρεμπέτικη Βραδιά του Πολιτιστικού Αθλητικού Σωματείου Αγροκηπιάς
26/06/2010
Να μην μεταδοθεί πριν τις 8:30 μ.μ



Είναι με ιδιαίτερη χαρά που έχω αποδεχθεί την πρόσκλησή σας να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει το Πολιτιστικό Αθλητικό Σωματείο Αγροκηπιάς. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Είναι αλήθεια πως τα φεστιβάλ και οι άλλες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν καθιερωθεί και καταξιωθεί ως σημαντικά και αξιόλογα πολιτιστικά γεγονότα, που εμπλουτίζουν και προάγουν την πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Οι εκδηλώσεις αυτές, τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει και ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο, συμβάλλουν τόσο στη διατήρηση όσο και στην προβολή της πλούσιας πολιτιστικής ελληνικής και κυπριακής παράδοσης και κληρονομιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αποψινή Ρεμπέτικη Βραδιά, που διοργανώνεται εδώ στην κοινότητά σας από το Πολιτιστικό Αθλητικό Σωματείο Αγροκηπιάς, η οποία εμπλουτισμένη με χορό, τραγούδι και σάτιρα θα δώσει μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητά μας.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι εκδηλώσεις όπως η σημερινή γιορτή, δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους των κοινοτήτων, αλλά και στους ξένους επισκέπτες να συσφίγξουν τις μεταξύ τους σχέσεις, να ψυχαγωγηθούν και να γνωρίσουν ταυτόχρονα την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση και κληρονομιά.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και η κυπριακή πολιτεία γενικότερα, ενθαρρύνουν με κάθε δυνατό τρόπο τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της υπαίθρου, που δίνουν ζωή στις κοινότητές μας, προβάλλουν τα προϊόντα και την παράδοσή μας και συμβάλλουν ταυτόχρονα στην προαγωγή της πολιτιστικής κίνησης στον τόπο μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη του Πολιτιστικού Αθλητικού Σωματείου Αγροκηπιάς για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν αυτήν τη ξεχωριστή βραδιά.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω την εκδήλωσή σας, συγχαίρω τους διοργανωτές και εύχομαι σε όλους να περάσετε μια ευχάριστη βραδιά.

Σημείωση: Το χαιρετισμό διάβασε εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.