15/6/10

Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας

15/06/2010
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ. Ανδρέας Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας κ. Γεώργιο Νικητιάδη. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός προέβη στην εξής δήλωση: 
 

«Είχα τη μεγάλη χαρά να συναντηθώ με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας κ. Νικητιάδη. Μιλήσαμε για πολλά θέματα, ένα από τα οποία αφορά στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το μνημόνιο πολύ σύντομα, όταν θα έρθει στην Κύπρο ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας κ. Γερουλάνος. Είχαμε επίσης μια γενική ανταλλαγή απόψεων για πολλά άλλα θέματα που αφορούν στα δύο Υπουργεία και στον πολιτισμό των δύο χωρών».

Ο κ. Νικητιάδης ευχαρίστησε τον κ. Δημητρίου για τη φιλοξενία και είπε ότι είχαν μια παραγωγική συζήτηση πάνω σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτισμό και άλλα ζητήματα τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των δύο Υπουργείων, και πρόσθεσε: «Δεσμευθήκαμε ότι θα προχωρήσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται στην πλήρη επεξεργασία του σχετικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων». Είπε επίσης ότι ήδη υπάρχει έτοιμο το προσχέδιο στην Κύπρο και θα σταλεί μέσα στις επόμενες μέρες στην Ελλάδα και σημείωσε πως θα φροντίσει ο ίδιος να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η απαντητική πρόταση της Ελλάδας.

Ο κ. Νικητιάδης είπε επίσης: «Νομίζω ότι ξεκινά μια καινούργια πορεία στις σχέσεις των δύο Υπουργείων. Μια πορεία που θα επιδιώξουμε τουλάχιστον να είναι πιο παραγωγική, διότι δεν αρκεί μόνο η θέληση, που πάντα υπήρχε, η βούληση και η διάθεση να προχωράμε από κοινού πολλές δράσεις, χρειάζεται και μια διαρκής εποπτεία και μια διαρκής πίεση για να μπορούμε να ξεπερνάμε γραφειοκρατικά και άλλου είδους προβλήματα που πολλές φορές χωρίς τη θέληση μας προκύπτουν. Είμαστε νομίζω σε πολύ καλό δρόμο και τα αποτελέσματα υποθέτω ότι θα τα δείτε πολύ σύντομα».