15/6/10

Συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με το Γενικό Εισαγγελέα σχετικά με τη σύλληψη του τέταρτου καταζητούμενου για το φόνο Χατζηκωστή

15/06/2010
Συνάντηση με το Γενικό Εισαγγελέα κ. Πέτρο Κληρίδη είχε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά με θέμα τη σύλληψη στη Μολδαβία του τέταρτου καταζητούμενου για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή και φερόμενου ως εκτελεστή Γρηγόρη Ξενοφώντος.




Μετά τη συνάντηση ο κ. Λουκά έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Κληθείς να σχολιάσει το λόγο της συνάντησης, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι με τη σύλληψη του υπόπτου που καταζητείτο η υπόθεση παίρνει νέα τροπή.

Ερωτηθείς αν ο ύποπτος επιθυμεί να εκδοθεί ή θα φέρει ένσταση, ο κ. Λουκά είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση.

Σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση επανέναρξης της δίκης, ο κ. Υπουργός είπε ότι αυτά είναι θέματα τα οποία θα χειριστεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ξενοφώντος ότι δεν ήταν αυτός ο εκτελεστής, ο κ. Λουκά είπε ότι, από την πείρα του ως δικηγόρος, «κανένας δεν παραδέχεται συνήθως, άρα γιατί να παραδεχτεί από τηλεφώνου ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα ή φόνο;».

Ερωτηθείς αν ενδέχεται να αναχωρήσει αξιωματικός της Αστυνομίας για τη Μολδαβία, ο κ. Υπουργός απάντησε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για επίσπευση της διαδικασίας.

Κληθείς, τέλος, να αναφέρει κάποια μέτρα που τέθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση, ο κ. Υπουργός αρνήθηκε να αναφέρει οτιδήποτε λέγοντας πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την πορεία της υπόθεσης.