9/5/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκά Λουκά στην εκδήλωση του Δήμου Γερμασόγειας «Ανθεστήρια 2010»
09/05/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 6.30 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Δήμου Γερμασόγειας για να θέσω υπό την αιγίδα μου τα φετινά Ανθεστήρια.

Τα Ανθεστήρια, που με ζήλο και μεράκι διοργανώνει ο Δήμος Γερμασόγειας από το 1997, αποτελούν μια από τις πλέον σημαντικές καθιερωμένες εκδηλώσεις της Λεμεσού και ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός που προσφέρει την ευκαιρία σε ντόπιους και ξένους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ομορφιά των κυπριακών λουλουδιών.

Η γιορτή των λουλουδιών είναι μια παράδοση που εκδηλώνει ό,τι πιο όμορφο, ό,τι πιο λεπτό και χαροποιό έχει να δείξει η ανθρώπινη ψυχή. Είναι μια γιορτή-ύμνος στα λουλούδια και, γενικότερα, τη φύση.

Με το θεσμό των Ανθεστηρίων επισημαίνεται ο ρόλος της φύσης στη ζωή μας και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης. Σε μια εποχή που το περιβάλλον καταπονείται και επιβαρύνεται από την αλόγιστη βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη, τέτοιες εκδηλώσεις υπενθυμίζουν σε όλους μας την ευθύνη να σεβόμαστε και να αγαπάμε τη φύση, για να μπορούμε να τη χαιρόμαστε και να τη χαίρονται και οι επόμενες γενιές.

Με τα Ανθεστήρια ενισχύεται, επίσης, το τουριστικό προϊόν της ήδη πανέμορφης πόλης και προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός μας. Επιπλέον, ενθαρρύνεται η συμμετοχή στα κοινά και, ιδίως, η εμπλοκή της νεολαίας μας σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες: η υγιής απασχόληση αποτελεί για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ίσως το αποτελεσματικότερο μέτρο πρόληψης των αντικοινωνικών φαινομένων που παρατηρούνται τελευταίως: βία, ναρκωτικά, παραβατικότητα, αντικοινωνική συμπεριφορά.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση θα στηρίζει πάντοτε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, αλλά και άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προάγουν το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ τόσο τον Δήμο Γερμασόγειας για την άρτια διοργάνωση αυτής της γιορτής όσο και τους συμμετέχοντες ανθοκαλλιεργητές, εκθέτες λουλουδιών και παραδοσιακών επαγγελμάτων, ζωγράφους και παρελαύνοντες.

Ολοκληρώνω με αυτές τις σκέψεις και εύχομαι σε όλους να χαρείτε την όμορφη και λουλουδένια παρέλαση των ανθοστολισμένων αρμάτων και ομάδων, και τα χρώματα και τα αρώματα των πανέμορφων κυπριακών λουλουδιών να ομορφαίνουν πάντοτε τη ζωή σας.