4/5/10

Απάντηση του Υπουργείου Άμυνας σε δημοσίευμα

04/05/2010
Με αφορμή σχόλιο του κ. Χαράλαμπου Σταυρίδη, Προέδρου της ΝΕΔΗΣΥ, με τίτλο «Η κυβέρνηση Χριστόφια ψηφίζει ΝΑΙ στις Διακρίσεις...» που δημοσιεύθηκε χθες στις εφημερίδες «Φιλελεύθερος», «Μάχη» και «Αλήθεια» και το οποίο αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου Άμυνας για αναθεώρηση των κριτηρίων εισδοχής των τελειόφοιτων στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας αυξάνοντας το ελάχιστο επιτρεπόμενο ύψος των υποψηφίων, το Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει τα ακόλουθα:



Κριτήριο για τον καθορισμό των σωματικών προσόντων αποτελούν οι προκηρύξεις διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών της Ελλάδας για το πρώτο ακαδημαϊκό έτος, στις οποίες καθορίζονται τα απαιτούμενα σωματομετρικά στοιχεία εισαγωγής υποψηφίων στις παραπάνω Σχολές.

Μετά την προκήρυξη που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010, στην οποία μετατρέπονται αυτές οι ιδιαίτερες υγειονομικές απαιτήσεις, προέκυψε η ανάγκη αλλαγής των σωματομετρικών στοιχείων και για τους Ελληνοκύπριους υποψηφίους για εισαγωγή στις ίδιες Σχολές, έτσι ώστε τα κριτήρια για τους Ελληνοκύπριους υποψηφίους να συνάδουν με τα κριτήρια που έθεσε το ΓΕΕΘΑ για τους εξ Ελλάδος υποψηφίους.

Κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ζητά από το Υπουργείο Άμυνας τυχόν τροποποιήσεις στα κριτήρια εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές έτσι ώστε να τις συμπεριλάβει στον Οδηγό Εξετάσεων. Το Υπουργείο Άμυνας απέστειλε τον Σεπτέμβριο 2009 στο Υπουργείο Παιδείας τις τροποποιήσεις αυτές, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στον Οδηγό Εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Με βάση τον οδηγό αυτό υπέβαλαν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι.