8/3/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη σε εκδήλωση της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Πολεμιδιών, στη Λεμεσό
08/03/2010


  Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη Διεύθυνση και τους αξιωματούχους της Συνεργατικής Πιστωτικής Εταιρείας Πολεμιδιών για την πρόσκληση που μου απηύθυναν να μιλήσω στην αποψινή εκδήλωση.
Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι μαζί σας στον εορτασμό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας. Η εκτίμηση τόσο εμού προσωπικά όσο και της Κυβέρνησης προς το θεσμό του Συνεργατισμού, τους φορείς και τα στελέχη του είναι ανεπιφύλακτη και απεριόριστη. Σας διαβεβαιώνω ότι αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο και τη διαχρονική προσφορά του Συνεργατικού Κινήματος στον τόπο.
Ο ρόλος του Συνεργατισμού στο ευρύτερο χρηματοοικονομικό περιβάλλον υπήρξε καθοριστικός και πολυδιάστατος. Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών θαυμάτων και της ανόδου του βιοτικού επιπέδου του κυπριακού λαού οφείλεται στην προσφορά του Συνεργατισμού.
Η Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Πολεμιδιών καθιερώθηκε στη συνείδηση του κάθε πολίτη της περιοχής Πολεμιδιών και της Λεμεσού γενικότερα για την αξιοπιστία της, τον επαγγελματισμό της και την ανθρωποκεντρική της προσέγγιση. Από την ίδρυση της το 1959, μέχρι σήμερα, ακολουθώντας την πολιτική και υλοποιώντας τους στόχους του Συνεργατικού Κινήματος, η Εταιρεία στηρίζει τόσο τον απλό πολίτη όσο και τον επιχειρηματία. Μεγάλος αριθμός των πολιτών της περιοχής έχει τύχει της σημαντικής οικονομικής βοήθειας της Εταιρείας για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών τους όπως η στέγαση, η εκπαίδευση, η υγεία, η επαγγελματική αποκατάσταση.
Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η πορεία της ΣΠΕ Πολεμιδιών είναι ταυτισμένη με την πορεία του χώρου στον οποίο βρίσκεται και συνέβαλε τα μέγιστα στην εξέλιξη του προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Είμαι βέβαιος ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό του Συνεργατικού Κινήματος θα επιτύχουν και ο Συνεργατισμός θα προσαρμοστεί, θα αναπτυχθεί και θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει εξισορροπητικό ρόλο στον οικονομικό και κοινωνικό μας χώρο. Ήδη με την πολιτική των συγχωνεύσεων δημιουργήθηκαν οικονομικά εύρωστοι οργανισμοί, με χαμηλό κόστος λειτουργίας, που προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε όλες τις κοινότητες
. Οι οργανισμοί αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν επάξια κάθε ανταγωνισμό στο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Θα ήθελα, κλείνοντας αυτό το σύντομο χαιρετισμό μου, να συγχαρώ τους συντελεστές της έκδοσης

«Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Πολεμιδιών, ιστορική αναδρομή 50 χρόνων (1959-2009)».
Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια, μια προσεγμένη έκδοση, που περιγράφει χωρίς πλεονασμούς την ιστορία του θεσμού του Συνεργατισμού και της ΣΠΕ Πολεμιδιών, παραθέτοντας συνάμα πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η έκδοση θα αποτελεί εφεξής αναφορά και στολίδι στη βιβλιοθήκη κάθε συνεργατιστή. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ τους εκάστοτε αξιωματούχους της ΣΠΕ Πολεμιδιών για το έργο που έχουν επιτελέσει και να ευχηθώ από καρδιάς στην τωρινή Επιτροπή κάθε πρόοδο και καλή συνέχεια στο έργο της. Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θα είμαστε συμπαραστάτες στη προσπάθεια σας να βοηθήσετε ακόμη περισσότερο τον άνθρωπο.