6/3/10

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS
 06/03/2010 
 Όταν ετοιμαστεί η γνωμάτευση θα ανακοινωθεί, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου ερωτηθείς αν υπήρξε κάτι νεότερο σχετικά με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα που αφορά στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και στη θέση που διατηρεί ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου άνευ αποδοχών.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Στεφάνου ερωτηθείς για το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Πέτρο Κληρίδη και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα κ. Ακη Παπασάββα, είπε:
«Ο Πρόεδρος χθες είχε συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, όχι ειδικά για το θέμα με τον Υπουργό Παιδείας, αλλά στο πλαίσιο των συχνών επαφών και συναντήσεων που έχει ο Πρόεδρος με τον Γενικό Εισαγγελέα, διότι είναι ο Νομικός Σύμβουλος της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης.
Έτσι χρειάζεται αυτή η συχνή συνεργασία, για διάφορα ζητήματα που εγείρονται ενώπιον της Κυβέρνησης και του Προέδρου». Πρόσθεσε επίσης: «Συζητήθηκε και το θέμα που αφορά στο ζήτημα του Υπουργού Παιδείας, έτσι όπως έχει τεθεί από τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ, και ο Γενικός Εισαγγελέας όταν θα είναι έτοιμος και θα έχει την απόφασή του θα την κοινοποιήσει». Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα επί του θέματος, ο κ. Στεφάνου είπε:

«Εμείς πράξαμε αυτό που κάθε υπεύθυνη Κυβέρνηση θα έκανε. Ένα τέτοιο θέμα συνταγματικής, νομικής υφής, το στείλαμε στον Γενικό Εισαγγελέα και ζητήσαμε τη γνώμη του. Αυτός είναι ο Νομικός Σύμβουλος». -----------------------