3/2/10

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά

Σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα την εγκύκλιο του Αρχηγού Αστυνομίας για την ενημέρωση δημοσιογράφων
03/02/2010



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά προήδρευσε σήμερα ευρείας σύσκεψης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία αφορούσε την πρόσφατη εγκύκλιο του Αρχηγού Αστυνομίας προς τα μέλη του Σώματος σχετικά με την ενημέρωση δημοσιογράφων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός Αστυνομίας και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα από τη συζήτηση και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στη σύσκεψη, στηρίζεται το δικαίωμα των δημοσιογράφων για πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης και ενημέρωσης. Ουδέποτε υπήρξε πρόθεση στέρησης αυτού του δικαιώματος. Υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές για επίτευξη της χρυσής τομής η οποία εδράζεται στο σεβασμό προς στους Νόμους και τους Κανονισμούς και τους θεσμούς».

Κληθείς να διευκρινίσει σχετικά, ο κ. Λουκά διεμήνυσε ότι αποτελεί τόσο προσωπική του δέσμευση όσο και του Αρχηγού ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθεί αστυνομικός ο οποίος δεν έχει παραβεί οποιοδήποτε νόμο ή κανονισμό. «Το να έρθει αστυνομικός σε επαφή με δημοσιογράφο δεν είναι ποινικό ή πειθαρχικό αδίκημα», πρόσθεσε.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κ. Ανδρέας Καννάουρος δήλωσε ότι έχουν λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρχει εμπόδιο στην απρόσκοπτη πληροφόρηση και τις πηγές πληροφοριών για να κάνουν σωστά και ολοκληρωμένα τη δουλειά τους οι δημοσιογράφοι, πάντοτε με σεβασμό στο αστυνομικό έργο.