7/2/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου στην εκδήλωση «Φιλολογικό μνημόσυνο αποβιωσάντων πνευματικών ανθρώπων Νέου Χωριού Κυθρέας»
07/02/2010



Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου γιατί μου δίνεται σήμερα η ευκαιρία να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ομίλου Γυναικών Νέου Χωριού Κυθρέας, η οποία διοργανώνεται με στόχο να τιμηθούν αποβιώσαντες πνευματικοί άνθρωποι της κοινότητας Κυθρέας οι οποίοι με το έργο τους πρόσφεραν στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι η διατήρηση, η προβολή και η διάδοση του πολιτισμού μας μέσα από διάφορους τομείς όπως είναι η εκπαίδευση, η λογοτεχνία, η τέχνη και η μουσική είναι βασικές προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ταυτότητας και την επιβίωση μας στον τόπο μας. Εξάλλου, στον εδώ και 36 χρόνια συνεχιζόμενο αντικατοχικό μας αγώνα, χωρίς αμφιβολία, βασικά μας όπλα δεν είναι άλλα από τα έργα που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και δημιουργία.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε αυτήν την εκδήλωση για απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους αποβιώσαντες εργάτες του πνεύματος που με ανιδιοτέλεια υπηρέτησαν στην ανάπτυξη του πολιτισμού μας, είναι άξια συγχαρητηρίων.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Γυναικών Νέου Χωριού Κυθρέας για την πρωτοβουλία τους, στέκομαι με ευλάβεια μπροστά στους πνευματικούς ανθρώπους της κοινότητας σας οι οποίοι τιμούνται σήμερα στο φιλολογικό αυτό μνημόσυνο και εύχομαι στη νέα γενιά να γίνουν άξιοι συνεχιστές του έργου των εργατών του πνεύματος.

Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις εκδηλώσεις αυτές, οι οποίες εκφράζουν την εκτίμηση μας σε ανθρώπους που εργάστηκαν για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας, από όποιο τομέα και αν υπηρέτησαν.

-------------------------

Σημείωση: Το χαιρετισμό διάβασε εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού