11/2/10

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Χρίστου Πατσαλίδη για θέματα της επικαιρότητας

11/02/2010
Πιστός στις αποφάσεις που θα λάβουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα κόμματα σε ό,τι αφορά τον επικείμενο ανασχηματισμό μετά την αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την Κυβέρνηση, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας δρ. Χρίστος Πατσαλίδης όταν ρωτήθηκε κατά πόσον θα παραμείνει στο Υπουργείο Υγείας.



Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ, ξεκαθάρισε πως ο τελευταίος που έχει να σχολιάσει οτιδήποτε για το εν λόγω θέμα είναι ο Υπουργός, σημειώνοντας πως από την πρώτη μέρα που οι Υπουργοί αναλαμβάνουν καθήκοντα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση τους.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο Τμήμα Καθετηριασμών στη Λεμεσό, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο Τμήμα είναι υποστελεχωμένο, επισημαίνοντας πως στα νοσοκομεία είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν την ειδικότητα και μπορούν να κάνουν τους συγκριμένους καθετηριασμούς.

Ο δρ. Πατσαλίδης σημείωσε, παράλληλα, πως μετά τις πρόσφατες προαγωγές που έγιναν, έχει ήδη υπογραφεί η μετάθεση συγκεκριμένου επεμβατικού καρδιολόγου από τη Λευκωσία στη Λεμεσό. Λόγω του μικρού αριθμού των ατόμων που ασχολούνται με αυτή την ειδικότητα, πρόσθεσε, το Υπουργείο έχει δώσει οκτώ υποτροφίες στο θέμα της επεμβατικής καρδιολογίας.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζονται με το μαγνητικό τομογράφο στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες, λόγω των διαφόρων προσφυγών, δημιουργούνται προβλήματα στην προσφορά συγκεκριμένων υπηρεσιών.

Ανέφερε, πάντως, πως μέχρι να ολοκληρωθεί το θέμα της προσφοράς και των προσφυγών, το Τμήμα Επιδότησης Ασθενών έχει οδηγίες να συγκεντρώσει τα στοιχεία των ασθενών και να προχωρήσει με την παραπομπή τους.