20/2/10

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέθεσε χθες δείπνο σε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ

20/02/2010

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου παρέθεσε χθες δείπνο σε 11μελή αντιπροσωπεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), η οποία πραγματοποιεί την ετήσια επίσκεψή της στην Κύπρο.



Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνομίλησε με τα μέλη της ΕΣΗΕΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας με στόχο την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και για θέματα που άπτονται των σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον κυπριακό λαό και την υποστήριξη της Ένωσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται για μια δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, η οποία θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει την Κύπρο στo πλαίσιo μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ εξέφρασαν, εξάλλου, το συγκλονισμό τους από την επίσκεψή τους, φέτος, για πρώτη φορά, στην περιοχή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και τη θλίψη που τους προκάλεσε το θέαμα της ερημωμένης πόλης.

Παρόντες στο δείπνο ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) κ. Ανδρέας Καννάουρος, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) δρ Ελεονώρα Γαβριηλίδου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΚ.

Κάθε χρόνο, αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ επισκέπτεται την Κύπρο και μεταβαίνει στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και στην κοινότητα Φαρμακά, τα σχολεία των οποίων έχουν υιοθετηθεί από την Ένωση και τυγχάνουν της στήριξής της σε ό,τι αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή.