19/2/10

Ο Υπουργός Υγείας παρέλαβε ως δωρεά του ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ όχημα για τις ανάγκες του Κέντρου Αίματος

18/02/2010
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ Κύπρου ΛΤΔ κ. Χάρης Σταματόπουλος παρέδωσε σήμερα στον Υπουργό Υγείας κ. Χρίστο Πατσαλίδη αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί δωρεά του Οργανισμού προς το Υπουργείο Υγείας και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Κέντρου Αίματος.



Παραλαμβάνοντας το αυτοκίνητο, ο κ. Υπουργός εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ιδίου όσο και του κυπριακού λαού για τη συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά του ΟΠΑΠ προς την κυπριακή κοινωνία. Ο ΟΠΑΠ, πρόσθεσε, με τις αλτρουιστικές του πράξεις δίνει τα σωστά μηνύματα και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, το οποίο ευχήθηκε να ακολουθήσουν και άλλοι οργανισμοί.

Το όχημα θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, όπως τόνισε, και στην αύξηση των αιμοδοσιών ανά το παγκύπριο, εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαντική.

Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε, παράλληλα, τον Αντιαναιμικό Σύνδεσμο, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο πλάι του Υπουργείου Υγείας, συμβάλλοντας με το δικό του τρόπο ώστε να καταστεί η Κύπρος μια χώρα - πρότυπο στον τομέα της αιμοδοσίας. Η Κύπρος, σημείωσε, είναι μια από τις λίγες χώρες που καλύπτει τις ανάγκες της σε αίμα μέσω του εθελοντισμού.

Καταλήγοντας, ο κ. Πατσαλίδης απηύθυνε έκκληση προς όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες για προσφορά αίματος, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς οι ανάγκες του Κέντρου Αίματος είναι συνεχείς. Ανέφερε ως παράδειγμα την έναρξη των προγραμμάτων υπερωριακής απασχόλησης στα νοσοκομεία και την αύξηση των χειρουργείων, γεγονός που σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι ανάγκες σε αίμα.

Από πλευράς του, ο κ. Σταματόπουλος σημείωσε πως ο ΟΠΑΠ έχει παράδοση κοινωνικών ενεργειών και δωρεών, παράδοση, η οποία θα συνεχιστεί, όπως τόνισε, και στο μέλλον. Είναι ένας τρόπος ανταπόδοσης προς τον κυπριακό λαό, ανέφερε, για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.